Cotlet de porc in bere

de katty in Porc, 20 Dec 2014 | 2572 vizualizari

 

O friptura suculenta, care merge perfect pentru masa de Craciun alaturi de o salata delicioasa de varza rosie.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de cotlet de porc (cu os , grasime si sorici)
  • 500 ml bere
  • condimente dupa gust :
  • piper negru ,
  • ienibahar , cimbru ,
  • foi de dafin ,
  • 1 capatana usturoi ,
  • rozmarin uscat ,
  • ghimbir pudra ,
  • boia dulce ,
  • sare de mare
  • salata de varza rosie :
  • 1/2 varza rosie ,
  • 2 mere acrisoare ,
  • o mana nuci ,
  • sare ,
  • piper macinat ,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • otet de vin alb sau zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in bere:

Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea. Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a doua zi , intoarcem din cand in cand ,bucata de cotlet pe toate partile pentru a se marina bine .

Inainte de a o gati , scoatem bucata de cotlet , o tamponam bine pentru a sterge surplusul de bere, apoi cu un cutin ascutit o crestam din loc in loc si o impanam cu bucatele de usturoi . Crestam soriciul cu un cutin ascutit pana ajungem la grasime Presaram sare ..Asezam bucata de carne intr-o tava , o acoperim cu folie alimentara si o dam la cuptor 30 de minute la 250 grade , apoi scadem temperatura la 180 de grade . Lasam bucata de carne cam 2 ore , apoi scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca bine .

Servim friptura langa o salata de varza .

Pentru salata tocam varza fin, presaram putina sare si o frecam bine . Taiem merele in jumatate, scoatem cotorul , apoi le feliem fin . Amestecam varza cu feliile de mar, nuci, piper macinat ,ulei si otet sau zeama de lamaie dupa gust .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

20.12.2014, 23:47

Ce fain s-a rumenit!

simona72 1

21.12.2014, 08:36

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta, cu bere cu lamaie