Cotlet de porc in bere

de katty in Porc, 20 Dec 2014 | 2999 vizualizari

 

O friptura suculenta, care merge perfect pentru masa de Craciun alaturi de o salata delicioasa de varza rosie.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de cotlet de porc (cu os , grasime si sorici)
  • 500 ml bere
  • condimente dupa gust :
  • piper negru ,
  • ienibahar , cimbru ,
  • foi de dafin ,
  • 1 capatana usturoi ,
  • rozmarin uscat ,
  • ghimbir pudra ,
  • boia dulce ,
  • sare de mare
  • salata de varza rosie :
  • 1/2 varza rosie ,
  • 2 mere acrisoare ,
  • o mana nuci ,
  • sare ,
  • piper macinat ,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • otet de vin alb sau zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in bere:

Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea. Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a doua zi , intoarcem din cand in cand ,bucata de cotlet pe toate partile pentru a se marina bine .

Inainte de a o gati , scoatem bucata de cotlet , o tamponam bine pentru a sterge surplusul de bere, apoi cu un cutin ascutit o crestam din loc in loc si o impanam cu bucatele de usturoi . Crestam soriciul cu un cutin ascutit pana ajungem la grasime Presaram sare ..Asezam bucata de carne intr-o tava , o acoperim cu folie alimentara si o dam la cuptor 30 de minute la 250 grade , apoi scadem temperatura la 180 de grade . Lasam bucata de carne cam 2 ore , apoi scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca bine .

Servim friptura langa o salata de varza .

Pentru salata tocam varza fin, presaram putina sare si o frecam bine . Taiem merele in jumatate, scoatem cotorul , apoi le feliem fin . Amestecam varza cu feliile de mar, nuci, piper macinat ,ulei si otet sau zeama de lamaie dupa gust .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

20.12.2014, 23:47

Ce fain s-a rumenit!

simona72 1

21.12.2014, 08:36

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta, cu bere cu lamaie