Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac

de amradu in Porc, 6 Ian 2017 | 597 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte gustoasa. Gatita de mine personal pentru prima oara, dar cu siguranta nu si pentru ultima oara :) 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet proaspat de porc
  • 50 ml vin alb demisec (eu am folosit de la Jidvei)
  • 40 g unt (pentru tras la tigaie cotlet)
  • 20 g unt (pentru spanac la tigaie)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 400 g spanac
  • sare
  • piper
  • usturoi pulbere
  • chili
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac:

1. Se ia cotletul de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie cotletul pe toate partile, pana face crusta.


2. Se unge tava cu 2 linguri de ulei de masline, se ia cotletul se pune in tava, apoi se stropeste bine cu un vin alb demisec, se pune folie de aluminiu deasupra si se baga la cuptor la 200 de grade C, timp de 30 de min, dupa care se intoarce pe cealalta parte, se mai lasa inca 20-25 de min, dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de min.


3. Spanacul se fierbe circa 15 minute dupa care se scurge si se trage la tigaie inca 5-7 min cu putin unt si sare.


Ca si garniura, sincer recomand ceva mai gustos decat spanacul, gen: mix legume, cartofi (prajiti, fierti, copti sau piure)...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

kytz 1

07.01.2017, 23:22

Bun!

noiinbucatarie 1

09.01.2017, 11:51

foarte bun!

mihaelar63 1

09.01.2017, 17:45

Foarte bun Eu mai folosesc spanacul doar tras in ulei cu sau fara usturoi .Ne place mult o asemenea garnitura Consider ca este mai Ok din punct de vedere caloric
Bine ai venit Radu in randul Bucatrasilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit