Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac

de amradu in Porc, 6 Ian 2017 | 769 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte gustoasa. Gatita de mine personal pentru prima oara, dar cu siguranta nu si pentru ultima oara :) 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet proaspat de porc
  • 50 ml vin alb demisec (eu am folosit de la Jidvei)
  • 40 g unt (pentru tras la tigaie cotlet)
  • 20 g unt (pentru spanac la tigaie)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 400 g spanac
  • sare
  • piper
  • usturoi pulbere
  • chili
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac:

1. Se ia cotletul de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie cotletul pe toate partile, pana face crusta.


2. Se unge tava cu 2 linguri de ulei de masline, se ia cotletul se pune in tava, apoi se stropeste bine cu un vin alb demisec, se pune folie de aluminiu deasupra si se baga la cuptor la 200 de grade C, timp de 30 de min, dupa care se intoarce pe cealalta parte, se mai lasa inca 20-25 de min, dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de min.


3. Spanacul se fierbe circa 15 minute dupa care se scurge si se trage la tigaie inca 5-7 min cu putin unt si sare.


Ca si garniura, sincer recomand ceva mai gustos decat spanacul, gen: mix legume, cartofi (prajiti, fierti, copti sau piure)...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

kytz 1

07.01.2017, 23:22

Bun!

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 11:51

foarte bun!

mihaelar63 1

09.01.2017, 17:45

Foarte bun Eu mai folosesc spanacul doar tras in ulei cu sau fara usturoi .Ne place mult o asemenea garnitura Consider ca este mai Ok din punct de vedere caloric
Bine ai venit Radu in randul Bucatrasilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor cu carne de porc