Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac

de amradu in Porc, 6 Ian 2017 | 2368 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte gustoasa. Gatita de mine personal pentru prima oara, dar cu siguranta nu si pentru ultima oara :) 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet proaspat de porc
  • 50 ml vin alb demisec (eu am folosit de la Jidvei)
  • 40 g unt (pentru tras la tigaie cotlet)
  • 20 g unt (pentru spanac la tigaie)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 400 g spanac
  • sare
  • piper
  • usturoi pulbere
  • chili
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac:

1. Se ia cotletul de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie cotletul pe toate partile, pana face crusta. 

2. Se unge tava cu 2 linguri de ulei de masline, se ia cotletul se pune in tava, apoi se stropeste bine cu un vin alb demisec, se pune folie de aluminiu deasupra si se baga la cuptor la 200 de grade C, timp de 30 de min, dupa care se intoarce pe cealalta parte, se mai lasa inca 20-25 de min, dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de min.

3. Spanacul se fierbe circa 15 minute dupa care se scurge si se trage la tigaie inca 5-7 min cu putin unt si sare.

Ca si garniura, sincer recomand ceva mai gustos decat spanacul, gen: mix legume, cartofi (prajiti, fierti, copti sau piure)...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

kytz 1

07.01.2017, 23:22

Bun!

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 11:51

foarte bun!

mihaelar63 1

09.01.2017, 17:45

Foarte bun Eu mai folosesc spanacul doar tras in ulei cu sau fara usturoi .Ne place mult o asemenea garnitura Consider ca este mai Ok din punct de vedere caloric
Bine ai venit Radu in randul Bucatrasilor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos