Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci

de horia in Porc, 5 Iul 2011 | 13375 vizualizari

 

Scuzati-mi va rog absenta "nemotivata",iar ca sa ma iertati revin in forta cu un nou preparat.De obicei acest fel de mancare,il serveam la un local anume cu specific "gratar".De ceva vreme mi-l prepar singur in casa,mai ales cand am invitati de seama.Azi va prezint o reteta cu purcelus de lapte (portionat,taiat),facut in vas de lut si o garnitura superba care-mi place la nebunie.Va doresc pofta buna!

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de urmatoarele:
  • o  jumatate de purcelus de lapte (aprox 2,5 kg)
  • condimente de carne de porc /gril
  • sare
  • piper
  • doua lamai
  • usturoi,o capatana,
  • un vas din lut
  • Pentru garnitura:
  • trei cartofi mijlocii
  • un dovlecel
  • un ardei italian
  • un gogosar
  • 200g.mazare
  • 1/2 kg de ciuperci
  • 50ml. ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci:

Se spala carnea,apoi se zvanteaza intr-un prosop uscat si se pune intr-un bait facut din apa,mujdei de usturoi,condimente ptr. carne de porc si zeama de la o lamaie,cu o seara inainte de-a prepara-o.


A doua zi o scoatem si o asezam pe un blat,condimentand-o inca odata dupa gust,apoi in vasul de lut punem o farfurie intinsa cu gura in jos,turnand din baitul care ne-a ramas,cca.300-400ml.Apoi asezam carnea in vas,punand peste felii de gogosar,rosie,lamaie.O acoperim cu staniol (partea lucioasa inspre carne) si o dam la 180 de grade 60 min.


Dupa 60 min. o intoarcem,o lasam sa se rumeneasca bine inca 30-40 min,la 140 grade,apoi o scoatem.


Garnitura o facem in felul urmator:


se taie legumele si ciupercile cuburi mici,se sareaza dupa gust si se prajesc intr-o tigaie,dupa ce in prealabil am adaugat putin ulei de masline.se mesteca din cand in cand,iar cand sunt rumenite legumele ,este gata.


Se aseaza in farfurii,alaturi de carnea prajita si se serveste calda,acompaniata de un vin rosu.


VA DORESC POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

De mentionat ca este bine ca pe toata perioada prajirii,carnea sa fie acoperita cu folie de aluminiu. Asa pielea va ramane frageda si carnea va fi mai zemoasa din cauza aburilor formati in urma prajirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Ligia Bxl 1

16.07.2011, 11:06

mama ce-i aici

Cris2711 1

20.07.2011, 12:33

Esti iertat gata mancarea super

andreea_angelo 1

14.11.2012, 19:40

ce bun bun bun eeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Snitel mozaic- rulat