Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry

de DinDragostePentruGatit in Porc, 14 Apr 2012 | 2043 vizualizari

 

Vroiam să gătesc ceva mai neobişnuit dar nu ştiam ce...mi-era poftă şi de carne de pui, şi de porc, şi de vită, şi de miel :)) şi de peşte. Am răsfoit repede o carte de bucate şi mi-a "picat în ochi" reţeta de faţă, am adaptat-o puţin; cea originală constă în umplerea cotletului cu bacon, ananas şi prăjirea ulterioară în tigaie.
Eu am adaptat-o puţin...am înlocuit baconul cu muşchi de porc afumat, cotletul haiducesc era deja grăsuţ, am adăugat o ceapă roşie, am făcut un sos din restul de compot şi am rumenit-o puţin în cuptor.

Orezul cu stafide şi curry, mi-a rămas întipărit de la emisiuni culinare sau tot o carte ceva...Poate fi servit şi alături de carne de pui, curcan, raţă etc.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc (cam de 2 cm grosime, să poată fi făiate în 2);
  • 1 compot de ananas;
  • 4 felii muşchi afumat de porc;
  • 1 ceapă roşie;
  • pătrunjel;
  • sare;
  • piper.

Orez:

  • 1 cană orez;
  • 3 căni apă;
  • 1 lg curry;
  • 100 g stafide;
  • 1 ceapă roşie;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry:

Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar).


În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori.


Se încinge o tigaie, se pun cotletele (eu n-am mai adăugat alt tip de grăsime, cotletul era destul de grăsuţ, se şi vede grăsimea), cam după 1 minut, după ce carnea-şi lasă puţin "zeamă" se adaugă ceapa tăiată felii şi se ţin 2-3 minute pe fiecare parte.


După ce au prins culoare, se adaugă restul ananasului şi sucul, se condimentează cu sare şi piper, după 1 minut se stinge focul.


Într-o tavă (care s-a încălzit în cuptor câteva minuţele) se aşează cotletele, ananasul, ceapa şi sosul.


Se rumenesc în cuptor timp de 15-20 minute.


Orezul


Se spală orezul, până devine apa limpede.


Stafidele se spală, se pun puţin la umflat în apă călduţă.


Se curăţă ceapa, se taie mărunt.


Se încinge vasul în care se va găti orezul, se adaugă 3-4 linguri de ulei de măsline, se sotează ceapa 1 minut, se adaugă stafidele, curry, apoi orezul, se călesc încă 1 minut împreună şi se adaugă apa (caldă) - dacă aveţi supă de legume/pui este şi mai bine, pe moment eu n-am avut.


Orezul se fierbe 8-10 minute după care se acoperă cu un prosop curat, se pune un capac şi se lasă de-o parte 15 minute.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

iri_iri 1

14.04.2012, 22:01

interesant

diaconta 1

15.04.2012, 16:41

da' ce bine arata mancarica ta

DinDragostePentruGatit 1

18.04.2012, 13:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti