Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann

de Bucataras in Oaie, 17 Apr 2011 | 2471 vizualizari

 

Bucataras a cules pentru dumneavoastra retet de miel preparate de bucatari celebri, numai bune de experimentat pentru masa de Pasti, In continuare reteta lui Jackob Hausmann, bucatarul de la Mica Elvetie, publicata in revista Ciao

 

INGREDIENTE

  •  1 kg cotlete de miel
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de salvie
  • o lingura de rozmarin
  • 3 lingurite de otet balsamico
  • 2 linguri de miere
  • 125 ml vin rosu
  • 250 ml supa clara de legume
  • 2 linguri de smintina
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann:

Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hirtie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada. Seacopera apoi intr-un vas plat cotletele cu marinada, se acopera si se dau la loc racoros 3 ore.


Cind se scot din marinada, cotletele se prajesc in tigaie, fara alta grasime, circa 3-5 minute pe fiecare parte pina capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie apoi si se pastreaza la cald.


Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva in otet balsamico, amestecind cu lingura de lemn. poi se adauga mierea si vinul rosu. Se da in clocot si se fierbe la foc moderat circa 10 minute. Se adauga supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat circa 10 minute.


Se adauga sminitna, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper.


Se stinge focul, se introduc in sos cotletele pentru citeva minute pentru a se impregna, apoi se scot pe un platou.


Reteta de coltele de miel poate a lui Jakob Hausmann poate fi o solutie pentru masa de Pasti.


 

TIPS-URI

1

 cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel putin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider

2

Cotletele se cresteaza de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kamy 1

18.04.2011, 22:07

tks boss

cirmicica 1

19.04.2011, 08:53

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie si muschiulet de berbecut la gratar