Cottage Pie

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 28 Noi 2012 | 1762 vizualizari

 

am facut reteta lui gaby cu mici modificari,arata asa de bine incat nu am putut rezista sa nu-i stiu gustul :))) e super bun http://www.bucataras.ro/retete/cottage-pie-placinta-traditionala-englezeasca-37764.html

 

INGREDIENTE

  • carne mixta de porc si vita 500 g
  • 6-7 cartofi (depinde de tava)
  • lapte
  • unt
  • 1 morcov
  • 1/2 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii decojite
  • 1 borcan de ciuperci
  • 1 galbenus de ou
  • 1 pahar sampanie sau vin alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage Pie:

Ceapa, usturoiul si morcovul le punem in blender impreuna cu ciuperciile scurse bine, sare, piper, ulei de masline. Se mixeaza bine, dupa care adaugam si rosiile decojite si mixam pana devine o pasta.


Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline, pana devine alba, se stinge cu un pahar de sampanie (sau vin alb) si se fierbe pana scade zeama. Adaugam amestecul din rosii si legume. Se lasa la fiert la foc mic cca 15 minute, se mai adauga boia dulce, sare, piper si cateva frunze de chili.


Intre timp se pun si cartofii taiati cubulete la fiert cu apa si sare, cca 15 minute. Cand sunt gata se adauga lapte si unt (sau margarina), sare, piper si se amesteca bine cu blenderul. Adaugam si galbenusul de ou, se mai amesteca putin.


Intr-o tava termorezistenta se pune ulei de masline, se adauga carnea impreuna cu putin sos,iar deasupra punem piureul de cartofi. Se lasa la cuptor 15 minute pana se rumeneste deasupra.


Se serveste cu muraturi. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

29.11.2012, 19:41

Sim0na 1

29.11.2012, 20:24

Si eu am poftit si la Gaby si la Dia.. Trebuie s-o fac si eu

Bya Ralu 1

29.11.2012, 20:35

sa o faci neaparat simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez