Country Style Doughnuts

de vanilla in Dulciuri, 10 Noi 2010 | 3539 vizualizari

 

Toama târziu, când oamenii se întorceau de la culesul porumbului bunica facea “ceva de aluat”. Fie scovergi, întorsuri, taşte sau în cele mai multe cazuri “colăcei cu miere de prună şi nucă răzălită”.
Îmi aduc aminte mereu de seriozitatea cu care trata lucrurile simple şi de pasiunea ei pentru bucătărie. Pasiune ce probabil ne-a insuflat-o tuturor. Când eram copil, bunica făcea aluatul într-o covată mare de lemn. Acum chiar daca respect cu sfinţeni reţetele ei, gustul nu este niciodata acelaşi ce a fost odată.
Ştiu că unele reţete se păstrează în mare secret, dar aceasta e atât de minunată încât nu îi pot refuza gloria pe care o merită.

 

INGREDIENTE

1kg de făină

  • 1 pacheţel de drojdie proaspătă
  • 100 ml de lapte
  • 75 de ml de ulei
  • 3 lg de zahăr
  • 1lgţ. de sare
  • Apă călduţă “ca de pită” (aşa spunea buni )
  • Ulei ptr copt
  • Magiun de prună (NU marmeladă)
  • Nucă 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Country Style Doughnuts:

Se face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi apă călduţă până când aluatul capătă consitenţa aluatului de pâine, până când devine pufos. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie şi îl lăsăm la dospit pentru 30-45 de minute, într-un loc călduros.
După ce s-a dospit mai frământăm preţ de 5 minute, iar apoi întindem aluatul pe suprafaţă pudrată cu făină.Decupăm gogoşii şi înainte de ai coace în ulei încins îi mai lăsăm la dospit 5 minute.
La sfârşit îi ungem cu miere de prună şi îi tavălim prin miez de nucă. De adaugat e faptul că eu am “ameţit” nuca în chopper 2 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Country Style Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

19.11.2010, 23:12

Cred ca sunt delicioase,super 5 furcu

JustLoveCookin 1

20.11.2010, 02:14

yummyyyyyy !!!!

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:42

CE BUNATATE

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

APERITIV RAPID CU SUNCA SI CASCAVAL

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de ciocolata cu stafide