Country Style Doughnuts

de vanilla in Dulciuri, 10 Noi 2010 | 1984 vizualizari

 

Toama târziu, când oamenii se întorceau de la culesul porumbului bunica facea “ceva de aluat”. Fie scovergi, întorsuri, taşte sau în cele mai multe cazuri “colăcei cu miere de prună şi nucă răzălită”.
Îmi aduc aminte mereu de seriozitatea cu care trata lucrurile simple şi de pasiunea ei pentru bucătărie. Pasiune ce probabil ne-a insuflat-o tuturor. Când eram copil, bunica făcea aluatul într-o covată mare de lemn. Acum chiar daca respect cu sfinţeni reţetele ei, gustul nu este niciodata acelaşi ce a fost odată.
Ştiu că unele reţete se păstrează în mare secret, dar aceasta e atât de minunată încât nu îi pot refuza gloria pe care o merită.

 

INGREDIENTE

1kg de făină

  • 1 pacheţel de drojdie proaspătă
  • 100 ml de lapte
  • 75 de ml de ulei
  • 3 lg de zahăr
  • 1lgţ. de sare
  • Apă călduţă “ca de pită” (aşa spunea buni )
  • Ulei ptr copt
  • Magiun de prună (NU marmeladă)
  • Nucă 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Country Style Doughnuts:

Se face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi apă călduţă până când aluatul capătă consitenţa aluatului de pâine, până când devine pufos. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie şi îl lăsăm la dospit pentru 30-45 de minute, într-un loc călduros.

După ce s-a dospit mai frământăm preţ de 5 minute, iar apoi întindem aluatul pe suprafaţă pudrată cu făină.Decupăm gogoşii şi înainte de ai coace în ulei încins îi mai lăsăm la dospit 5 minute.

La sfârşit îi ungem cu miere de prună şi îi tavălim prin miez de nucă. De adaugat e faptul că eu am “ameţit” nuca în chopper 2 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Country Style Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

19.11.2010, 23:12

Cred ca sunt delicioase,super 5 furcu

JustLoveCookin 1

20.11.2010, 02:14

yummyyyyyy !!!!

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:42

CE BUNATATE

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Capsuni cu zahar