Gogosi umplute cu nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 15012 vizualizari

 

Ieri aveam chef sa prajituresc, asa ca am tot cautat ceva idei pe net, am vazut gogosile mihaelei zaharia http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-simple-14949.html si m-a starnit o pofta nebuna, cu toate ca nu am facut niciodata gogosi si pentru mine pareau prea complicate m-am incumetat si au iesit bune, iar cel mai important este ca a papat si andu, care de la o vreme a devenit tare fitos :)))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu nutella:

Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut.


Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana nu se mai simte, punem apoi laptele, vanilie, coaja rasa de lamaie, maiaua crescuta si faina si incepem sa framantam un aluat elastic nelipicios, dupa care il lasam la crescut cca 2 ore la caldura.


Dupa ce s-au scurs cele 2 ore si aluatul a crescut, il impartim in 2 parti egale, pe care le vom intinde in 2 foi mai grosute. Apoi cu un pahar intors cu gura in jos vom decupa pana se termina foia, eu am decupat si niste ursuleti pentru pitic care a fost tare incantat :)....


Asadar dupa ce am decupat gogosile, le mai lasam 10 min la crescut, dupa care le punem la prajit in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.


Le scoatem pe un servetel pentru a absorbii surpulusul de ulei.


Cu grija, fara sa ne frigem le crestam putin si cu o lingurita le umplem cu nutella, dupa care le dam prin zahar pudra.


Se servesc atat calde, cat si reci.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

30.10.2011, 21:32

fur si eu cateva

Dana Cristea - pusikmea 1

01.11.2011, 10:42

multumim pentru aprecieri

tanyapatap 1

01.11.2011, 13:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura" Superba"