Cous-cous cu legume

de Adele in Mancaruri de post, 6 Apr 2015 | 3775 vizualizari

 

Recunosc este pentru prima oara cand mananc si pregatesc cous-cous ,a avut un adevarat succes mai ales neasteptat din partea piticilor mei. Ceva rapid ,gustos si sanatos ,eu am folosit ce aveam prin casa,voi puteti face cu ce va place ;)

 

INGREDIENTE

  • Cous-cous 100 gr
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1-2 zucchini
  • 1-2 cartofi
  • 1 ardel rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume:

Pentru inceput se pune cous-cosul la inmuiat in apa calda sau supa pentru 5 minute intr-un vas.Dupa care se curata,se spala si se taie ceapa,morcovul,cartofii,zucchini si ardelull.Se pune o tigaie pe foc cu o lingura de ulei se incalzeste bine si se adauga pentru inceput ceapa si morcovul,se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute,dupa care se adauga si cartofii,zucchini si ardelul.Se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit cateva minute pana cand sunt coapte bine .(eu le prefer mai crocante).Se potriveste de sare si piper.

Cous-cousul se pregateste la randul sau intr- tigaie ,se pune o lingura de ulei de masline ,  se adauga cous-cousul inmuiat precedent,se lasa cateva minute amestecand si potrivind de sare si piper.

Se serveste cald ,pofta buna !

TIPS-URI

1

Eu am pus si curry in cous-cous.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate