Covrigei si saratele

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 2940 vizualizari

 

Reteta aceasta de covrigei este cea mai buna, din cate am incercat. De ce? Pentru ca e reteta mamei mele dragi. Acestia sunt covrigeii copilariei mele, nelipsiti de la orice sarbatoare, covrigei subtiri si numai buni de rontait. Pot doar sa va spun ca mama nu facea niciodata doar o singura portie :).

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 ou intreg
  • drojdie cat o nuca inmuiata in 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • chimen (optional)
  • 1 galbenus desfacut in 3 linguiri de lapte (pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei si saratele:

Cernem faina intr-un vas si adaugam margarina taiata bucatele impreuna cu oul si sarea. Drojdia o dizolvam in 3 linguri de lapte (f ara sa o lasam sa creasca) si o aduagam peste celelalte ingrediente. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este necesar putem sa mai adaugam faina.


Pe masa infainata intindem aluatul in foaie subtire din care decupam covrigeii sau cu rotita zimtata taiem saratele. Asezam covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu galbenus desfacut in 3 linguri de lapte, in care putem dizolva putina sare (daca dorim covrigii mai sarati). Presaram chimen si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Pentru ca sunt subtiri, se vor coace destul de repede.


Lasam sa se raceasca iar apoi putem sa-i rontaim :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei si saratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

deyutzky 1

05.04.2013, 06:42

imi amintesc de copilarie

La Ancuta 1

05.04.2013, 09:19

multumesc mult

RuxyRux 1

05.04.2013, 22:27

Frumosi si cu siguranta foarte gustosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spirale din foietaj cu branza si chimen.