Covrigi cu mac, susan si parmezan

de RuxyRux in Piine, 4 Mar 2011 | 6294 vizualizari

 

Se fac usor, dintr-un aluat superb care creste in timp ce-i faci, foarte gustosi.... dispar repede din farfurie...se pot face in orice varianta numai cu mac si sare sau numai cu susan...eu am ales varianta cu de toate...

 

INGREDIENTE

  • 4 cani si jumatate de faina( am pozat cana pentru model de masura)
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita si 1/2 sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 oua usor batute( pentru uns)
  • 100 mg unt
  • sare grunjoasa,
  • mac,
  • susan,
  • parmezan( sau cascaval)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac, susan si parmezan:

Intr-un vas larg cernem faina, facem o gropita in mijloc punem drojdia, deasupra zaharul si sarea pe margini.


Incalzim intr-un ibric laptele, apa si uleiul pana se incalzesc destul de bine( nu fierbinte) doar atat cat sa placa la mana.


Se toarna cate putin in vas si se framanta un aluat frumos, elastic si maleabil.( nu mai mult de 4-6 minute).


Se acopera si se lasa la cald 10 minute.


Se imparte in 14 bucati egale.


Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt.


Incepem sa facem covrigii.


Actiunea trebuie sa se desfasoare la loc cald in bucatarie( dati drumul la foc la ochiul de la aragaz).


Atentie bucatile mici de aluat sa fie la distanta unele de altele ...ele cresc.


Din fiecare bucata facem cate un sul lung de 20 cm.


II impletim ca in imagine si punem covrigul direct in tava.


Nu-i putem pune pe toti o data astfel ca vom face doua tavi.


II ungem cu ou batut si-i punem la cuptor la 180 grade.


Intre timp intr-o farfurie radem parmezan( cascaval), amestecam cu sare , mac si susan.


Topim untul in ibric.


Scoatem covrigii dupa 15 minute si-i ungem pentru a doua oara de data aceasta cu unt, apoi ii presaram cu amestecul de susan mac si parmezan.


Ii dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.


Si sunt gata, ii lasam la racit si ii servim cu pofta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac, susan si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (50)

MaryCostea 1

10.10.2014, 01:21

RuxyRux 1

11.10.2014, 12:09

Ma bucur din toata inima ca ti-au placut covrigii Mary! Iti multumesc ca ai incercat reteta mea!

Alina26 1

22.11.2014, 12:16

Cat de bine arata!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34