Paine siciliana

de brunetica in Piine, 31 Oct 2011 | 3424 vizualizari

 

Aceasta paine este crocanta la suprafata si are miezul moale.O paine delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 250 g. faina ,
  • 20 g. drojdie de bere ,
  • 3 linguri ulei de masline ,
  • 200 ml. apa calduta ,
  • 2 linguri de lapte  ,
  • sare
  • seminte de susam,
  • mac , floarea soarelui sau in.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine siciliana:

Dizolvati drojdia cu un pic de apa calduta si adaugati-o peste faina cernuta . Adaugati uleiul ,sarea si un pic de apa si incepeti sa amestecati  pina se omogenizeaza  si obtineti un aluat fin. Formati bile din aluat  egale si asezatil pe o tava tapetata cu hartie de copt . Apasati usor cu mana  bilele din aluat  si ungeti-le cu o pensula cu laptele si presurati semintele . Acoperiti cu un prosop umed si cald painitele si lasati pentru a creste.

Cand painile si-au dublat volumul le dam la cuptor pentru 20 de minunte la foc mediu. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine siciliana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine poloneza de secara