Covrigi dulci si aromati

de Alinutza80 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 5899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 75 g margarina la temperatura camerei
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie (sau un plic)
  • 70 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 400 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dulci si aromati:

Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.

Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata) si se framanta. Se alterneaza faina cu margarina moale, lingurile de miere, coaja rasa de lamaie si se framanta pana cand se obtine un aluat moale si lucios ca cel de cozonac.

Se lasa aluatul la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Se rastuarna pe masa de lucru unsa cu putin ulei si se  imparte in doua.

Fiecare parte se intinde intr-o foaie de 30x40cm si apoi se intinde pe ea margarina amestecata cu zaharul vanilat. Se indoaie foaia (pe lungime), astfel incat partile unse cu margarina sa fie in interior, dupa care se taie (tot pe lungime) fasii de 2 cm.

Fiecare fasie de 2 cm se taie in doua, iar cele doua parti se impletesc una dupa cealalta. Se unesc capetele spiralelor intr-un cerc, se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se unge fiecare covrig cu ou.

Se baga la cuptorul incins la 200 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand sunt rumeniti in exterior.

Pe cativa am pus si nuca pisata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dulci si aromati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi in 2 culori