Covrigi polonezi

de mena29 in Dulciuri, 14 Ian 2014 | 14981 vizualizari

 

Ii ador,sunt deliciosi.Imi tot cumparam din cantina de la servici pana intr-o zi cand am cautat prin retetele fetelor si m-am oprit la cea a Ancutei,la care am adus foarte mici modificari..
Multumesc Ancuto,au iesit perfect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 75 g zahar
  • putina sare
  • 550 g faina alba
  • Pentru uns foaia:
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru uns covrigii:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri miere
  • 250 ml apa
  • 50 g Fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine si am selectat programul pentru framantat si dospit aluaturi dar il putem pregati ca pe cel de cozonac.


Cernem faina intr-un bol,facem o gaura in mijloc si punem laptele caldut amestecat cu drojdia,zaharul,extractul de vanilie si doua linguri de faina.Lasam cam 15 minute sa dospeasca dupa care incepem sa incorporam usor faina de pe margini.La sfarsit adaugam untul topit si racit.Lasam aluatul acoperit sa creasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curenti.


Dupa ce a dospir aluatul il intindem pe o panseta pe care am presarat faina.Intindem foaia cat putem de bine si o ungem cu un amestec de 50 g unt frecat bine cu o lingura de zahar pudra.


Impaturam aluatul in doua si taiem fasi,pe latime,de 2 cm .


Fiecare fasie o taiem pe jumatate,pe lingime,lasand un capat netaiat.


Rasucim cele doua fasii dupa care formam covrigul.


Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt,ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte dupa care coacem covrigii in cuptorul incalzit in prealabil,pana cand acestia capata o culoare rumena frumoasa.


Intre timp pregatim siropul.Incalzim apa intr-o craticioara,adaugam mierea si amestecam pana se dizolva.Turnam siropul peste covrigii fierbinti dupa care ii presaram cu fulgi de cocos.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

diana_k 1

17.01.2014, 08:37

iri_iri 1

30.03.2015, 18:47

mena29 1

30.03.2015, 21:02

Multumesc frumos,dragelor! O bunatate,i-am mai facut si nu stiu ce se intampla ,dispar urgent ))))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulion

de Lau 9

la 13:00

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi