Covrigi polonezi

de mena29 in Dulciuri, 14 Ian 2014 | 24129 vizualizari

 

Ii ador,sunt deliciosi.Imi tot cumparam din cantina de la servici pana intr-o zi cand am cautat prin retetele fetelor si m-am oprit la cea a Ancutei,la care am adus foarte mici modificari..
Multumesc Ancuto,au iesit perfect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 75 g zahar
  • putina sare
  • 550 g faina alba
  • Pentru uns foaia:
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru uns covrigii:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri miere
  • 250 ml apa
  • 50 g Fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine si am selectat programul pentru framantat si dospit aluaturi dar il putem pregati ca pe cel de  cozonac.

Cernem faina intr-un bol,facem o gaura in mijloc si punem laptele caldut amestecat cu drojdia,zaharul,extractul de vanilie  si doua linguri de faina.Lasam cam 15 minute sa dospeasca dupa care  incepem sa incorporam usor faina de pe margini.La sfarsit adaugam untul topit si racit.Lasam aluatul acoperit sa creasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curenti.

 Dupa ce a dospir aluatul il intindem pe o panseta pe care am presarat faina.Intindem foaia cat putem de bine si o ungem cu un amestec de 50 g unt frecat bine cu o lingura de zahar pudra.

Impaturam aluatul in doua si taiem fasi,pe latime,de 2 cm .

Fiecare fasie o taiem pe jumatate,pe lingime,lasand un capat netaiat.

Rasucim cele doua fasii dupa care formam covrigul.

Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt,ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte dupa care coacem covrigii in cuptorul incalzit in prealabil,pana cand acestia capata o culoare rumena frumoasa.

Intre timp pregatim siropul.Incalzim apa intr-o craticioara,adaugam mierea si amestecam pana se dizolva.Turnam siropul peste covrigii fierbinti dupa care ii presaram cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

diana_k 1

17.01.2014, 08:37

iry-gabriela 1

30.03.2015, 18:47

mena29 1

30.03.2015, 21:02

Multumesc frumos,dragelor! O bunatate,i-am mai facut si nu stiu ce se intampla ,dispar urgent ))))))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi