Covrigi sarbesti

de La Ancuta in Piine, 5 Apr 2011 | 4380 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina tip 650
  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca.

Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine.

In gropita formata punem maiaua, apa si uleiul si framantam un aluat elstic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam faina.

Acoperim si lasam la dospit 30 de minute. Eu l-am lasam mai mult (pentru ca se trezise piticul), si mi-au iesit covrigii mai barosani :)).


Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 20-24 de bucati cat mai egale. Luam o bucata si formam un snur de ~40-50 cm lungime.

Il indoim la jumatate si rasucim capetele de doua ori. Intorcem apoi capetele perpendicular pe bucla formata si le trecem sub bucla, la 3-4 cm distanta

unul de celalalt. Apasam putin sa se lipeasca.


Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam sa stea 5 minute in tava. Intre timp incingem cuptorul la 220 de grade. Ungem covrigii cu ou batut si ii coacem 10 minute.


Pana se coc pregatim amestecaul sarat. Amestecam faina cu sarea si adaugam apa pana capata consistenta aluatului de clatite.


Scoatem tava din cuptor si cu o lingura glazuram covrigii cu amestecul sarat.


Dam din nou la cuptor, 4-5 minute, sa se rumeneasca frumos covrigii, iar amestecul sarat sa se usuce.


Cu toate ca au iesit cam babani, au fost foarte buni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

adry88 1

25.05.2011, 22:21

Valclaudia 1

30.11.2012, 22:24

Gustosi!

La Ancuta 1

03.12.2012, 12:35

Multumesc Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa