Covrigi sarbesti

de La Ancuta in Piine, 5 Apr 2011 | 7723 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina tip 650
  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca.
Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine.
In gropita formata punem maiaua, apa si uleiul si framantam un aluat elstic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam faina.
Acoperim si lasam la dospit 30 de minute. Eu l-am lasam mai mult (pentru ca se trezise piticul), si mi-au iesit covrigii mai barosani :)).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 20-24 de bucati cat mai egale. Luam o bucata si formam un snur de ~40-50 cm lungime.
Il indoim la jumatate si rasucim capetele de doua ori. Intorcem apoi capetele perpendicular pe bucla formata si le trecem sub bucla, la 3-4 cm distanta
unul de celalalt. Apasam putin sa se lipeasca.

Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam sa stea 5 minute in tava. Intre timp incingem cuptorul la 220 de grade. Ungem covrigii cu ou batut si ii coacem 10 minute.

Pana se coc pregatim amestecaul sarat. Amestecam faina cu sarea si adaugam apa pana capata consistenta aluatului de clatite.

Scoatem tava din cuptor si cu o lingura glazuram covrigii cu amestecul sarat.

Dam din nou la cuptor, 4-5 minute, sa se rumeneasca frumos covrigii, iar amestecul sarat sa se usuce.

Cu toate ca au iesit cam babani, au fost foarte buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de baza - masina de paine Moulinex home bread