Cozonac

de ralu_ca in Dulciuri, 16 Feb 2013 | 4646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 8 cuburi drojdie (25 grame fiecare)
  • 1/2 l lapte caldut
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
  • Aluat:
  • 15 galbenusuri
  • 3 kg faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 l si jumatate lapte dulce
  • 1 kg zahar
  • coaja 2 lamai
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom, vanilie
  • 1 cana apa minerala
  • 1 pachet praf de copt
  • Compozitie:
  • 1 castron mare nuca macinata
  • 1 pachet cacao
  • 500 g rahat
  • 1 cana zahar
  • stafide
  • 2 fiole esenta rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Maiaua: Intr-un castron drojdia se faramiteaza si se adauga 1/2 l lapte caldut si putina sare, se amesteca apoi se adauga faina pana se obtine o coca moale. Se lasa la caldura aproximativ 15 minute ( pana creste )

Aluatul: Intr-un lighean am pus 3 kg faina cernuta peste care adaug galbenusurile batute bine si amestecul ( facut din lapte + zahar + coaja lamaie ) si incepem sa framantam. Pe parcurs adaugam si un pachet praf copt, 1 cana ulei si untura, amestecand continuu si la final il "trantim" cu putere in lighean. Dupa ce am obtinut aluatul presaram putina faina pe deasupra, il acoperim si se lasa la cald pana creste.

Intre timp pregatim compozitia amestecand intr-un castron nuca, cacao, zahar, estenta rom, stafide si albusurile batute spuma.

Dupa ce aluatul din lighean a crescut pe putem apuca de "confectionarea" cozonacului.

Se ung tavile cu putina untura.

Pe un fund luam o bucata din aluat, o impartim in 2, o intindem cu mana si punem pe toate suprafata amestecul special. Se ruleaza apoi se impletesc cele 2 bucati si le punem in tava. Le lasam, eventual pe calorifer sau undeva la cald pana incepe sa creasca in tava.

Dupa ce observam ca a crescut in tava, ungem cu ou batut si il introducem la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

Spor!

 

 

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

RETETA IN IMAGINI

Cozonac-0
Cozonac-1
Cozonac-2
Cozonac-3
Cozonac-4
Cozonac-5
Cozonac-6
Cozonac-7
Cozonac-8
Cozonac-9
Cozonac-10
Cozonac-11
Cozonac-12
Cozonac-13
Cozonac-14
Cozonac-15
Cozonac-16
Cozonac-17
Cozonac-18
Cozonac-19
Cozonac-20
Cozonac-21
Cozonac-22
Cozonac-23
Cozonac-24
Cozonac-25
Cozonac-26
Cozonac-27
Cozonac-28
Cozonac-29
Cozonac-30
Cozonac-31
Cozonac-32
Cozonac-33
Cozonac-34
Cozonac-35
Cozonac-36
Cozonac-37

COMENTARII (9)

Miha

Miha 1

16.02.2013, 20:28

Oooo...Raluca... da' ai facut olea' de poze...

mamaieelena

mamaieelena 1

16.02.2013, 22:19

bun cozonac

laura_n

laura_n 1

17.02.2013, 10:00

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!