Cozonac altfel

de Panacris in Prajituri, 26 Apr 2011 | 4869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina 500 gr.
  • drojdie 40 gr. (sau 4 lingurite drojdie uscata)
  • zahar 60 gr. (4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie, esenta rom
  • zahar vanilat
  • nuca maruntita 150 gr.
  • zahar 50 gr.+zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac altfel:

Am pregatit aluatul la masina de paine, (ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.

Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe masa de lucru. Intr-un castronel am amestecat cele doua tipuri de zahar si nuca. Intr-o cescuta am pus putin ulei. Cu mainile umezite in ulei am rupt bucatele de coca pe care le-am tavalit prin amestecul de nuca. Le-am asezat intr-o forma rotunda cu gaura le mijloc (aceasta fiind tapetata cu unt si faina in prealabil!) in doua sau trei straturi depinde cat de mare e forma. Am lasat din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Am pus la cuptorul preincalzit, cca. 40 minute la foc mic.

A iesit o nebunie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac altfel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca