Prajitura cu foi din bulion

de Ligia Bxl in Prajituri, 24 Oct 2014 | 5645 vizualizari

 

Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea am,pot spune doar atat ca a iesit tare buna,multumesc tare mult pentru reteta si te asteptam cu nerabdare printre noi sa radem si sa ne simtim bine ca altadata

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 linguri de ulei
  • 10 linguri de bulion diluat cu apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri gris(eu nu am pus)
  • 1/2 kg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • coaja de portocala(eu am pus esenta)
  • 5 linguri zahar
  • 400 gr gem de caise (eu am pus de prune)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi din bulion:

Intr-un castron amestecam uleiul si zaharul pana se topeste.

Adaugam bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Adaugam faina si grisul(eu nu am pus) si amestecam apoi framantam pana devine un aluat elastic si il dam la frigider o jumatate de ora.

Dupa ce a stat la rece impartim aluatul in 4 parti egale pe care le intindem cu sucitorul, apoi le coacem pe dosul unei tavi (eu am copt pe o hartie de copt) cca 7-8 min in cuptorul incins la 180 °c. Lasam foile la racit si in acest timp pregatim crema.

Punem la fiert laptele, cand acesta este fierbinte adaugam grisul si amestecam continuu cu un tel ptr a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a legat bine si grisul e fiert adaugam zaharul si amestecam pana se topeste si acesta.

Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa (eu am pus esenta,ptr ca nu am avut portocala netratata), amestecam bine pana se omogenizeaza si dam la rece.

Pe un platou am pus o foaie apoi peste am uns cu jumatate din crema, apoi foaie, gem, foaie, apoi restul de crema si ultima trebuie sa fie o foaie, peste am pus o foaie de copt si am adaugat  un fund sau un obiect mai greu pentru a presa prajitura.

Am dat la rece iar a doua zi am portionat-o si am servit-o alaturi de o cafea buna.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

tanyapatap 1

27.10.2014, 20:47

Ce bine arata!!

tarasmariana 1

28.10.2014, 04:18

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:33

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!