Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

de Ancutsa in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 3300 vizualizari

 

Cozonac impletit, cu multa cacao, ciocolata, coaja de portocala si de lamaie si rahat de trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • pentru 1 cozonac:
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei (pentru framantat)
  • pentru umplut:
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri cacao
  • rahat de trandafiri sau orice aroma va place
  • coaja de portocala si de lamaie
  • putina ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie cu portocala
  • in plus: 1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat:

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca pana se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute.

 Se adauga restul ingredientelor: zaharul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de apa. Se ung mainile cu ulei si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul).

 Se presara masa de lucru cu faina si se imparte aluatul in 3 parti. Se intinde prima coca cu mainile, se presara o parte din amestecul de zahar, zahar vanilat si cacao, apoi se presara si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit si ciocolata preferata (eu am avut cu lapte si amaruie cu portocala) rupta in bucatele mici. Se ruleaza aluatul si se procedeaza la fel si cu celelalte doua. Se impletesc cele 3 aluaturi.

 Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. (Eu acum pornesc cuptorul ca sa se incalzeasca si mut tava cu cozonac pe aragaz ca sa stea acolo la crescut.) Apoi, se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da cozonacul la cuptorul incins cam 40 de minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata, se scoate si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.

 Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cozonac-cu-cacao-ciocolata-portocala-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

miki_a 1

17.12.2016, 15:49

N-am Auchan in oras dar mai caut la altii! Tin minte ca soacra mea mi-a adus o data rahat bun din piata ruseasca (de la noi) si daca gasesc ma pun pe framantat! Multumesc pentru promptitudinea raspunsului!

Ancutsa 1

17.12.2016, 18:48

Mihaela, cu mare placere!

mihaelar63 1

20.12.2016, 07:49

Grozav cozonac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata