Cozonac cu cacao si nuca

de tanyapatap in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 3448 vizualizari

 

Am incercat reteta de cozonac de la bucataras leoflori,foarte bun :) multumesc pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 2 cozonaci:
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 250 gr de zahar
  • 500 ml lapte(+2-3 linguri daca aluatul nu este maleabil)
  • 200 gr unt topit+ulei
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de sare
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • lamaie
Umplutura:
  • cacao
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao si nuca:

Am cernut faina de doua ori.

Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie.

Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat,nu foarte fierbinte.Am presarat faina si am lasat la cald 15 minute pana "se crapa"faina.Am frecat galbenusurile bine cu sare+coaja de portocla sau lamaie.

Am adaugat maiaua peste faina cernuta,restul de lapte caldut,galbenusurile frecate si esenta de rom.Am amestecat cu mana si am framantat ajutandu-ma de grasime(untul topit) care trebuie sa fie caldut.Am framantat cam 30 de min. pana ce aluatul sa legat si incorporat toata grasimea.Am acoperit cu un prosop curat si am lasat la crescut,la cald cca 1h si 30 min.

Pe masa unsa cu ulei am impartit coca in 4 parti egale.Am intins 2 foi,3 albusuri le-am batut spuma am adaugat 200 gr de zahar si le-am batut pana sau intarit iar,am pus 4 linguri cu cacao,100 gr nuci macinate si o lingurita esenta de rom.Am intins amestecul pe foi,am rulat,am impletit si le-am pus in tava.Am uns tavile cu unt si tapetat cu foaie de copt,am lasat sa creasca in tavi la cald 40 min.

Am uns cozonacii cu un galbenus batut cu lapte.Am presarat cu zahar si i-am dat la cuptor.Am copt in cuptorul incins 40-50 min.Nu am deschis in primele 15 min cuptorul pentru a nu da inapoi,si la final daca nu coace cuptorul bine,uniform, se pot intoarce.

Am facut testul cu scobitoarea.

Pofta buna si Hristos a inviat! :)

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide fara zahar