Cozonac cu cacao si nuca

de tanyapatap in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 785 vizualizari

 

Am incercat reteta de cozonac de la bucataras leoflori,foarte bun :) multumesc pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 2 cozonaci:
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 250 gr de zahar
  • 500 ml lapte(+2-3 linguri daca aluatul nu este maleabil)
  • 200 gr unt topit+ulei
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de sare
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • lamaie
Umplutura:
  • cacao
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao si nuca:

Am cernut faina de doua ori.


Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie.


Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat,nu foarte fierbinte.Am presarat faina si am lasat la cald 15 minute pana "se crapa"faina.Am frecat galbenusurile bine cu sare+coaja de portocla sau lamaie.


Am adaugat maiaua peste faina cernuta,restul de lapte caldut,galbenusurile frecate si esenta de rom.Am amestecat cu mana si am framantat ajutandu-ma de grasime(untul topit) care trebuie sa fie caldut.Am framantat cam 30 de min. pana ce aluatul sa legat si incorporat toata grasimea.Am acoperit cu un prosop curat si am lasat la crescut,la cald cca 1h si 30 min.


Pe masa unsa cu ulei am impartit coca in 4 parti egale.Am intins 2 foi,3 albusuri le-am batut spuma am adaugat 200 gr de zahar si le-am batut pana sau intarit iar,am pus 4 linguri cu cacao,100 gr nuci macinate si o lingurita esenta de rom.Am intins amestecul pe foi,am rulat,am impletit si le-am pus in tava.Am uns tavile cu unt si tapetat cu foaie de copt,am lasat sa creasca in tavi la cald 40 min.


Am uns cozonacii cu un galbenus batut cu lapte.Am presarat cu zahar si i-am dat la cuptor.Am copt in cuptorul incins 40-50 min.Nu am deschis in primele 15 min cuptorul pentru a nu da inapoi,si la final daca nu coace cuptorul bine,uniform, se pot intoarce.


Am facut testul cu scobitoarea.


Pofta buna si Hristos a inviat! :)





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

tanyapatap 1

28.04.2014, 19:04

Multumesc draga mea! Surioara!!

JulyCris 1

07.05.2014, 23:08

Buni!

tanyapatap 1

08.05.2014, 07:27

Multumesc! JulyCris!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu nuca