Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci

de _Alina_ in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 1083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 815 ml lapte
  • 990 g faina
  • 100 ml ulei de palmier + inca o lg
  • 200 g zahar tos
  • 50 g drojdie proaspata
  • 40 g unt moale
  • 4 galbenusuri
  • coaja de la 1 portocala
  • 100 g papaya confiat
  • 80 g stafide aurii
  • Glazura
  • 4 albusuri (100 g)
  • 72 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 80 g nuca macinata
  • ..........
  • miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci:

Maia


Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min.

Etapa I In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier. Acoperim si lasam la dospit 40 min.

Atentie!!! Puneti intr-un vas incapator pentru ca va creste foarte mult.


Etapa II In aluatul obtinut la prima etapa, incorporam pe rand, cu ajutorul mixerului, ingredientele in urmatoarea ordine:



  • 150 g zahar

  • 200 g faina

  • 25 ml ulei de palmier

  • 100 ml lapte caldut

  • 300 g faina

  • 80 ml lapte caldut

  • 25 ml ulei de palmier

  • 40 g unt moale

  • 4 galbenusuri


Mixam dupa fiecare ingredient adaugat.


Cand le-am terminat de incorporat mai mixam 10 minute, apoi acoperim cu prosop/folie alimentara si lasam la dospit inca 30 minute.


Etapa III


1. Punem papaya si stafidele la inmuiat in 60 ml lapte fierbinte pentru 15 minute.

2. Incorporam cu mixerul in aluatul obtinut in etapa anterioara laptele in care am inmuiat fructele si urmatoarele ingrediente:



  • 330 g faina,

  • 50 ml ulei de palmier

  • 200 ml lapte caldut

  • 50 g zahar


3. Mixam aluatul pentru 10 minute, oprind din cand in cand mixerul pentru a nu se arde. La final inglobam papaia, stafidele si coaja de portocale, mixam 2 minute, acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 60 min.

4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


5. Impartim compozitia si o turnam in tava(i) (eu am avut doua rotunde cu diametrul de 17 cm si una dreptunghiulara 20x9 cm) tapetate cu hartie de copt si lasam la dospit 30-40 minute.

6. Dupa ce a dospit putem prepara glazura astfel: mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia. Incorporam in albusurile batute si miezul de nuca macinat.


7. Punem deasupra aluatului glazura si miezul de nuca intreg si introducem in cuptor pentru 50-60 min.

Nota!


Data viitoare voi incerca sa pun cu 50-100 g de faina mai mult, pentru ca s-au lasat putintel la mijloc.


Poza cu sectiune nu am pentru ca cei rotunzi i-am facut cadou, iar cel dreptunghiular nici nu stiu cand s-a "evaporat". :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Sim0na 1

06.06.2013, 15:51

Ce frumos este!!!

Lavinia 1

06.06.2013, 15:51

La favo

monik80 1

21.03.2015, 07:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci deliciosi