Cozonac cu mac

de lacrimioara in Dulciuri, 28 Dec 2011 | 3838 vizualizari

 

cum de Craciun nu trebuie sa lipseasca cozonacul de pe masa am facut si eu cozonac cu mac ca tare imi mai place macul! dragi bucatarasi va urez in continuare SARBATORI FERICITE alaturi de cei dragi si un AN NOU plin de impliniri si reusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 cozonaci mai mici sau unul mare (in cazul meu 2 mai mici):
  • 500 gr faina alba,
  • 125 lapte caldut,
  • 125 grame zahar,
  • un praf de sare,
  • 125 grame unt moale,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 4 galbenusuri
  • esenta de lamaie 1 fiola,
  • 1 pliculet zahar vanilat.
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr mac macinat,
  • 250 ml lapte,
  • 3 linguri de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Faina o cernem, dupa care punem drojdia cu putin din cantitatea de lapte si putin zahar sa dospeasca la loc caldut. Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, le punem peste faina cernuta, adaugam si drojdia dospita, esenta de lamaie, zaharul vanilat si framantam cu laptele caldut, adaugand din cand in cand cate putin din untul moale si framantam bine timp de 30 minute, ca sa iasa mai pufos, dupa care il lasam la loc caldut o ora sa dospeasca si sa creasca bine.


Macul, laptele si zaharul se pun la fiert pana scade dupa care il lasam la racit. Dupa ce aluatul a crescut bine il impartim in 2 si il intindem cu sucitorul. Punem jumatate din mac il intindem pe toata suprafata aluatului si-l rasucim, il punem in tava de cozonac tapetata tava cu hartie de copt. La fel procedam si cu al doilea si ii lasam sa stea asa 30 minute la cald sa creasca. Dupa ce au crescut ii ungem cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si ii punem la copt in cuptorul incalzit bine. Lasam la 200 grade primele 10 minute, dupa care scadem la 180 si mai lasam 30 minute, depinde de cuptor. Il probam cu scobitoarea sa vedem daca s-a copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

15.03.2012, 12:04

La multi ani!

Cris2711 1

15.03.2012, 17:42

La multi ani

lacrimioara 1

15.03.2012, 22:23

MULTUMESC FETELOR SANTETI NISTE DRAGUTE

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cosite cu rahat, nuci si stafide