Cozonac cu mac

de Maria68 in Dulciuri, 10 Noi 2012 | 3022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 50 g unt moale
  • 50 g zahar
  • 90 ml lapte caldut
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 ou,
  • 1 galbenus

Pentru umplutura:

  • 125 g mac
  • 4 linguri cu miere
  • 3 linguri cu rom

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu o lingurita de zahar. se presara putina faina, acoperim vasul si il lasam la cald 20 de minute. Dupa care adaugam oul batut cu galbenusul.
 Amestecam untul cu laptele la foc mic. Dam deoparte, de pe foc si turnam treptat amestecul caldut de lapte, zaharul, sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul sa dospeasca cam 90 de minute.
 Acoperim macul cu apa clocotita in care am adaugat romul si il lasam 30 de minute. Intr-o tigaie punem mierea , iar cand s-a topit, adaugam macul scurs. Lasam la foc mic, amestecand pana obtinem o crema densa.
 Impartim aluatul in doua bucati egale. Pe masa presarata cu faina, intindem doua foi groase de 0,7 cm. Punem pe fiecare o portie egala de umplutura rece si rulam un sul lung cat forma in care vom coace cozonacul.
 Impletim cele doua suluri si le asezam in foema unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Lasam aluatul sa  dospeasca creo 60 de minute. ungem cu un galbenus amestecat cu cele doua linguri cu lapte si il coacem la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Denissa 1

11.11.2012, 08:18

Imi place cu mac. Delicios!

Maria68 1

11.11.2012, 10:24

Multumesc pentru aprecieri

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 00:09

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac