Cozonac cu mac

de Maria68 in Dulciuri, 10 Noi 2012 | 1212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 50 g unt moale
  • 50 g zahar
  • 90 ml lapte caldut
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 ou,
  • 1 galbenus

Pentru umplutura:

  • 125 g mac
  • 4 linguri cu miere
  • 3 linguri cu rom

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu o lingurita de zahar. se presara putina faina, acoperim vasul si il lasam la cald 20 de minute. Dupa care adaugam oul batut cu galbenusul.
 Amestecam untul cu laptele la foc mic. Dam deoparte, de pe foc si turnam treptat amestecul caldut de lapte, zaharul, sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul sa dospeasca cam 90 de minute.
 Acoperim macul cu apa clocotita in care am adaugat romul si il lasam 30 de minute. Intr-o tigaie punem mierea , iar cand s-a topit, adaugam macul scurs. Lasam la foc mic, amestecand pana obtinem o crema densa.
 Impartim aluatul in doua bucati egale. Pe masa presarata cu faina, intindem doua foi groase de 0,7 cm. Punem pe fiecare o portie egala de umplutura rece si rulam un sul lung cat forma in care vom coace cozonacul.
 Impletim cele doua suluri si le asezam in foema unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Lasam aluatul sa  dospeasca creo 60 de minute. ungem cu un galbenus amestecat cu cele doua linguri cu lapte si il coacem la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu mac-0
Cozonac cu mac-1
Cozonac cu mac-2

COMENTARII (13)

Denissa

Denissa 1

11.11.2012, 08:18

Imi place cu mac. Delicios!

Maria68

Maria68 1

11.11.2012, 10:24

Multumesc pentru aprecieri

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 00:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!