COZONAC CU MAC CU FOI DE PLACINTA

de babi5 in Prajituri, 31 Dec 2013 | 5253 vizualizari

 

Dragii mei, am facut acest cozonac si atat de impresionata am ramas de rezultat, ca nu am putut sa aman reteta fara a o impartasi cu voi. Am primit-o de la o vecina de-a surorii mele, o tanara si priceputa gospodina. Ii multumesc mult fiindca este foarte, foarte bun. Se face si usor, este si foarte bun si pentru mine este ceva inedit. Nu regret ca am facut acest delicios si altfel de cozonac decat cel traditional. Multumesc Nadia

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 iaurturi naturale mici
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 200 gr mac
  • 1 cana ulei
  • 1 si 1/2 cana gris
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan visine desimburite
  • 3 zahar vaniliat
  • 2 linguri de smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA COZONAC CU MAC CU FOI DE PLACINTA:

Se lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua.

Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine o crema albicioasa. Adaugam uleiul treptat, treptat si mixam in continuare, adaugam apoi grisul amestecat cu praful de copt si pe urma macul macinat amestecam totul bine.

Luam doua foi de placinta, punem  deasupra din compozitie si intindem pe toata foaia, punem din loc in loc cite o visina desamburita, acoperim  cu alta foaie, iarasi punem din compzitia cu mac si repetam operatia pana terminam jumatatea de foi (atentie compozitia trebuie impartita in doua ) apoi cu grija rulam usor (sa nu ne speriem, compozitia o sa fie mai moale fiindca in momentul coacerii  isi va mari volumul datorita grisului, deci e normal sa fie asa.

Dupa ce am rulat asezam in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Repetam operatiunea si cu cealalta jumatate de foi, astfel obtinem doua rulade (doi altfel de cozonaci). Dupa ce terminam batem bine un ou cu o lingura de zahar un zahar vaniliat si 2 linguri de smantana si cu o pensula de silicon ungem cele doua rulade (sa avem grija sa mai ramana din compozitia cu smantana sa mai putem unge o data cu 10 minute inainte de a-i scoate din cuptor)

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam sa se coaca. Cand sunt bine crescuti si rumeni scoatem tava, mai ungem o data, apoi mai lasam la copt 10-15 minute. Scoatem din cuptor, acoperim cu un servet si lasam sa se raceasca apoi il taiem si poate fi servit.

Cand o sa-l faceti nu o sa va puteti opri din mancat. Pofta mare.

TIPS-URI

1

Un altfel de cozonac care este foarte, foarte bun

Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC CU MAC CU FOI DE PLACINTA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

babi5 1

13.02.2014, 21:07

Da este evident ca se pune si iaurtul Raluca57 ,multumesc de observatie la ingrediente este trecut ..

Raluca57 1

13.03.2014, 14:10

M-a tentat de cand am vazut-o. Am reusit sa o fac ieri. Este buna, interesanta si spornica. Dar...crema mi-a iesit f fluida, nici n-am incercat sa o pun pe foi, apoi sa le rulez, cred ca imi curgea pe toata masa. Am facut sub forma de "placinta" in tava, adica 2 foi, umplutura, 2 foi...etc. Cred ca ar fi mai de folos sa dati cantitatile in grame/ml. Si mai detaliate (borcan=? mare, mic, mijlociu???). Eu chiar doresc sa invat de la bucatarasi iscusiti. Raluca

babi5 1

14.03.2014, 15:53

Raluca scumpa mea si specifict sa nu va speriati caci crema este un picut fluida si eu am primit reteta si am urmat pasii asa cum era trecut pe reteta
Cred ca ar trebuii putin mac in plus si este Ok.Data viitoare cind o sa o fac am sa incerc altfel si vin cu reteta inbunatatita .Multumesc mult de comentariu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu branza