Cozonac cu mac si dulceata de prune

de gaby_gabytza in Dulciuri, 20 Iul 2012 | 3415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 300 ml lapte

umplutura

  • 200 g mac
  • 100 g zahar
  • 1 albus
  • dulceata de prune
  • uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac si dulceata de prune:

Faina o amestecam cu sarea si zaharul.


Intr-un pahar facem maiaua din drojdie,1 lingurita zahar,3 linguri lapte, amestecam si lasam cca 10 min la dospit.


Adaugam faina si restul de ingrediente,drojdia si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste de maini.


Acoperim si lasam la dospit cca 40 min.


Macul il impartim in 2 boluri, 100 g mac il amestecam cu albusul de ou batut cu putin zahar si 100 g il amestecam cu dulceata de prune.


Coca o impartim in doua.


Intindem o foaie si o ungem cu compozitia de mac amestecat cu albusul,rulam si dam deoparte.


Intindem si cealalta foaie o ungem cu dulceata si rulam.


Impletim amandoua rulouri,asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezam in mijloc o cana,acoperim si mai lasam cca 20 min.


Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si dam la cuptor pana se rumeneste frumos la foc mediu.


Lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar pudra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

17.09.2012, 20:55

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:12

Ce pufosenie vorba Anei -Maria ,
cea mai buna caracterizare

Toamna07 1

20.11.2012, 00:25

Mamaaa,ti-a iesit exact cum imi place mie,fasii-fasii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulion

de Lau 9

la 13:00

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Cozonac din rulade cu ciocolata