Cozonac cu mac si dulceata de prune

de gaby_gabytza in Dulciuri, 20 Iul 2012 | 7239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 300 ml lapte

umplutura

  • 200 g mac
  • 100 g zahar
  • 1 albus
  • dulceata de prune
  • uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac si dulceata de prune:

Faina o amestecam cu sarea si zaharul.

Intr-un pahar facem maiaua din drojdie,1 lingurita zahar,3 linguri lapte, amestecam si lasam cca 10 min la dospit.

Adaugam faina si restul de ingrediente,drojdia si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si lasam la dospit cca 40 min.

Macul il impartim in 2 boluri, 100 g mac il amestecam cu albusul de ou batut cu putin zahar si 100 g il amestecam cu dulceata de prune.

Coca o impartim in doua.

Intindem o foaie si o ungem cu compozitia de mac amestecat cu albusul,rulam si dam deoparte.

Intindem si cealalta foaie o ungem cu dulceata si rulam.

Impletim amandoua rulouri,asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezam in mijloc o cana,acoperim si mai lasam cca 20 min.

Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si dam la cuptor pana se rumeneste frumos la foc mediu.

Lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

17.09.2012, 20:55

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:12

Ce pufosenie vorba Anei -Maria ,
cea mai buna caracterizare

Toamna07 1

20.11.2012, 00:25

Mamaaa,ti-a iesit exact cum imi place mie,fasii-fasii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si mac