Cozonac cu mac(De post)

de Lavinia in Mancaruri de post, 4 Mar 2014 | 11367 vizualizari

 

Pentru ideea cozonacului m-am inspirat de la Vio.Acest cozonac este ideal pentru cei ce tin post si nu numai.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 800 g faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 200 g zahar+2 linguri
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 250 ml apa
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 100 ml ulei
  • 100 g margarina topita

Umplutura:

  • 300 g mac macinat
  • 100 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac(De post):

Intr-un vas mai mare pune faina amestecata cu sarea.


Separat amesteca drojdia cu cele 2 linguri de zahar,1 lingura de faina si apa minerala calduta.


Fa o adancitura in mijlocul fainii ,pune drojdia si las-o asa timp de 10 minute acoperita cu un prosop de bucatarie.


Intre timp pune pe foc apa cu zaharul amestecand mereu pana se topeste zaharul.


Peste faina adauga apa cu zaharul(la temperatura camerei) ,uleiul,margarina topita,coaja de lamaie si vanilia.


Incepe sa amesteci usor apoi pune aluatul pe blatul de lucru si framanta-l pana devine suplu si nelipicios.(eu l-am framantat cam 20 de minute)


Pune apoi aluatul la dospit la loc caldut ferit de curenti pentru 1 ora si jumatate.


Intre timp pregateste umplutura.


Pune pe foc intr-o craticioara laptele cu zaharul,mierea si coaja de lamaie pana incepe sa fiarba.


Adauga macul si mai lasa pe foc aprox 1 minute amestecand continuu.


Pune aluatul dospit pe blatul de lucru si framanta-l cateva secunde pentru a elimina aerul din el.


Imparte-l apoi in 2 bucati aprox egale.


Intinde prima bucata de aluat intr-un dreptunghi cat mai subtire (latimea sa fie cat lungimea tavii)


Pune jumatate din umplutura intre 2 hartii de copt si intinde uniform.(sa fie cat jumatate din lungimea aluatului)


Pune apoi umplutura peste jumatate din aluat si dezlipeste cu grija hartia de copt.


Ruleaza apoi strans pana se termina umplutura.


Jumatatea ramasa tai-o in fasii subtiri apoi rasuceste fiecare fasie in parte.


Trece fasiile pe partea cealalta a cozonacului bagand capetele sub cozonac.


Procedeaza la fel si cu celalalt cozonac.


Pune apoi cozonacii in tavi si lasa-i la dospit 25-30 de minute.


Baga cozonacii in cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora. pana se rumenesc frumos.


Cand sunt gata unge-i cu miere diluata in putina apa calduta.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac(De post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lau 1

04.03.2014, 21:30

Carmen 1

05.03.2014, 10:45

o sa fac mucenicii cu reteta ta

Adele 1

30.03.2015, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert beigli cu mac