Iahnie de fasole

de COSTEO in Mancaruri de post, 12 Apr 2013 | 2132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba mica
  • 2 cepe
  • 1 ardel rosu (verde)
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 lgt leustean verde
  • 1 lgt patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se alege de impuritati si petricele si se pune la inmuiat in apa rece, pentru 8-10 ore (in acest interval se schimba apa de cel putin 2 ori) dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa si 1 lingurita de bicarbonat sau zahar pentru a evita micile probleme de dupa servire.


Dupa ce am aruncat prima apa dupa ce a dat in clocot punem iar apa si mai lasam o data sa fiarba si aruncam apa. Dupa ce am aruncat apa de 2 ori punem condimente granulate si cimbru si le lasam sa fiarba. Sarea o punem mai spre sfarsitul fierberii.


Tocam ceapa si ardeii marunt si cateii de usturoi si punem intr-o tigaie la calit si adaugam si 2 linguri de bulion


Dupa ce am calit ceapa si ardeii punem peste fasole si lasam sa fiarba impreuna 10 minute. Dupa ce s-a fiert se pune patrunjel tocat si o punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru 20 minute.


La final adaugam leustean tocat. Se poate servi cu mamaliguta si muraturi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

15.04.2013, 13:33

buna rauuu!

COSTEO 1

15.04.2013, 14:53

Multumesc!

Andreea Caroline 1

25.05.2013, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu usturoi