Cozonac cu mere

de ionix in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 6128 vizualizari

 

i-am zis cozonac pt ca-i aluatul de cozonac :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 cub drojdie
  • Doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg mere
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei
  • lingurita cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mere:

Prepararea umpluturii:


Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg.


In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.


Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit.


Prepararea aluatului:


Se face maiaua din drojdie, laptele cald si 2 lingurite cu zahar.


Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul.


Peste unt se pun galbenusurile si se freaca bine.


Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura-n mijloc si turnam maiaua. Amestecam bine si punem untul frecat cu galbenusuri.


Se amesteca bine pana aluatul face bule.


Se lasa la dospit 20 de min.


Se intinde o foaie si peste se pun merele calite.


Se ruleaza bine si se pune-n forma.


Se unge cu un ou batut cu o lingura cu zahar.


Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Se scoate din forma cat este fierbinte.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

ionix 1

27.04.2010, 21:04

a fost foarte bun... dar nu mai fac pt ca se mananca

nadina73 1

27.04.2010, 23:14

am pus 5 furculite mie imi dai?

ionix 1

28.04.2010, 16:21

ehe... cu mare drag o bucata virtuala

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

Muschiulet impletit (cu pesto si rosii uscate)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Mere in foietaj a la Diana