Cozonac cu mere

de ionix in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 5791 vizualizari

 

i-am zis cozonac pt ca-i aluatul de cozonac :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 cub drojdie
  • Doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg mere
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei
  • lingurita cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mere:

Prepararea umpluturii:


Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg.


In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.


Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit.


Prepararea aluatului:


Se face maiaua din drojdie, laptele cald si 2 lingurite cu zahar.


Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul.


Peste unt se pun galbenusurile si se freaca bine.


Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura-n mijloc si turnam maiaua. Amestecam bine si punem untul frecat cu galbenusuri.


Se amesteca bine pana aluatul face bule.


Se lasa la dospit 20 de min.


Se intinde o foaie si peste se pun merele calite.


Se ruleaza bine si se pune-n forma.


Se unge cu un ou batut cu o lingura cu zahar.


Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Se scoate din forma cat este fierbinte.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

ionix 1

27.04.2010, 21:04

a fost foarte bun... dar nu mai fac pt ca se mananca

nadina73 1

27.04.2010, 23:14

am pus 5 furculite mie imi dai?

ionix 1

28.04.2010, 16:21

ehe... cu mare drag o bucata virtuala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Cozonac elvetian