Cozonac cu mere

de ionix in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 9310 vizualizari

 

i-am zis cozonac pt ca-i aluatul de cozonac :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 cub drojdie
  • Doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg mere
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei
  • lingurita cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mere:

Prepararea umpluturii:

Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg.

In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit.

Prepararea aluatului:

Se face maiaua din drojdie, laptele cald si 2 lingurite cu zahar.

Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul.

Peste unt se pun galbenusurile si se freaca bine.

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura-n mijloc si turnam maiaua. Amestecam bine si punem untul frecat cu galbenusuri.

Se amesteca bine pana aluatul face bule.

Se lasa la dospit 20 de min.

Se intinde o foaie si peste se pun merele calite.

Se ruleaza bine si se pune-n forma.

Se unge cu un ou batut cu o lingura cu zahar.

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se scoate din forma cat este fierbinte.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

27.04.2010, 21:04

a fost foarte bun... dar nu mai fac pt ca se mananca

nadina73 1

27.04.2010, 23:14

am pus 5 furculite mie imi dai?

ionix 1

28.04.2010, 16:21

ehe... cu mare drag o bucata virtuala

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe