Inghetata in straturi

de Miha in Dulciuri, 4 Sep 2010 | 5504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 50 g mix de fructe uscate ( mango, papaya, stafide, nuca de cocos...)
  • 1 foaie de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata in straturi:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se desface cu putin lapte rece, apoi se pune la fiert impreuna cu restul de lapte fiert. Se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana aceasta se topeste. Lasam la racit.

Cand compozitia s-a racit foarte bine o amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Impartim totul in 3 parti egale. In una din ele vom pune esenta de vanilie, in una cacaoa si in cealalta fructele uscate.

Foaia de napolitana o taiem la dimensiunea tavii cu inel detasabil pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 17 cm.

Punem un cerc de napolitana in tava si o parte de inghetata. Dam la congelator pentru cca 30 de minute. Repetam operatiunea cu fiecare parte de inghetata. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana, cu folie alimentara si dam la congelator, pana la congelarea completa.

Se scoate din congelator cu 15-20 de minute inainte de servire si se rastoarna pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Miha 1

06.09.2010, 10:12

Iti dau Ela, cu mare drag! Chiar daca n-am toate furculitele...mancam cu mana ne descurcam noi cumva.

mena29 1

06.09.2010, 18:08

nu am reusit sa pun toate furculitele si e mare pacat,reteta asta merita mai mult de cinci furculite.Ce rea e lumea asta,cum poate incapea atata invidie in unele persoane?

monik80 1

21.03.2015, 07:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty