Placinta cu iaurt

de babi5 in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 952 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Elei pentru care ii multumesc. Am respectat intrutotul eu adaugand in plus 6 linguri de gris. Rezultatul este super super bun. Data viitoare, daca voi mai face diminuez putin uleiul, fiindca mi se pare un picut prea uleioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • 800 ml iaurt
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja de lamaie
  • 150 gr stafide
  • esenta rom
  • Zahar pudra
  • 150 ml ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Foile de placinta se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem foile una cate una si ungem cu ulei (foile se impart in trei parti egale, eu am avut in pachet 18 foi). Se pun primele sase ungand fiecare foaie cu ulei, punem jumatate din crema obtinuta, apoi iarasi punem sase foi unse si jumatatea cealalta de crema. Incheiem cu ultimile sase foi. Se unge ultima foaie cu ulei (eu am uns-o si cu iaurt si cand am introdus-o in cuptor si inainte de a o scoate cu 10 minute).


Am introdus tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Apoi am scos placinta din cuptor am acoperit-o cu un servet de bucatarie lasand-o sa se raceasca (ca foile sa ramana moi) si pe urma am portionat-o.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 45/ 35 cm, este exact la marimea foilor de placinta

2

Si asa cum a specificat si Ela nu este un desert de gala, dar este foarte foarte bun si vi-l recomand cu mare drag

3

Nu am folosit zahar pudra, am lasat-o in varianta originala

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

reisnaor_2006 1

06.07.2014, 20:29

Deliciosa!

babi5 1

06.07.2014, 21:27

Asa esteAndreea draga si se prepara si usor si repede

babi5 1

06.07.2014, 21:29

Rovsi,Robert_badica,reisnaor_2006multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie