Cozonac cu nuca

de tany15 in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 1022 vizualizari

 

foarte gustos si delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri,
  • 300 gr.zahar,
  • 300 ml lapte dulce,
  • 1 pachet de unt,
  • 3 linguri cu ulei,
  • 2 cuburi de drojdie,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • 1 lingurita cu sare

Umplutura

  • 4 albusuri,
  • 150 gr.zahar,
  • 500 gr.nuci,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 1 esenta de rom
  • 20
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Se pregateste maiaua din drojdie,o lingura de zahar,si 2 de faina,separat se incalzeste laptele cu restul de zahar.Se adauga ouale batute cu sarea,maiaua,,coaja de lamaiesi faina in ploaie,se toarna treptat untul topit si amestecat cu uleiul si se framanta un aluat potrivit.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut,intre timp se bat albusurile cu un praf de sare se adauga zaharul si dupa ce s-a topit se pune cacaoa,esenta de rom si nucile toate.Intindem aluatul crescut si se pune in mijloc umplutura de nuca,il rulam usor si ii asezam in tava special de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.Coacem la foc potrivit aproximativ 50 minute,intre timp ii incercam cu un pai sa vedem daca sau copt,ii scotem din cuptor si ii lasam sa se raceasca dupa care ii scoatem din tava.



 

TIPS-URI

1

nu este dificil de facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

gaby_gabytza 1

18.02.2012, 14:10

foarte bun

MotanLaOale 1

18.02.2012, 15:22

iri_iri 1

18.02.2012, 16:09

....mmm se apropie pastele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos