Cozonac cu nuca

de Alexandra Burz in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 1396 vizualizari

 

Cantitati pentru 2 cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 1 kg faina
  • 150 ml ulei sau unt topit
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri amidon de porumb Gustin
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 esenta rom
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocala
  • 500 gr nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:


  1. Pregatim aluatul.

  2. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut.

  3. Cernem faina intr- un bol, adaugam drojdia, amidonul, cojile de citrice rase pe razatoarea mica, 200 gr zahar.

  4. Framantam, adaugand treptat restul de lapte, ouale si spre final uleiul.

  5. Framantam pana nu se mai lipeste de maini.

  6. Acoperim si punem aluatul la loc cald, ferit de curent pentru o ora jumatate.

  7. Nuca macinata o amestecam cu restul de zahar si esenta de rom.

  8. Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale.

  9. Luam cate o parte, intindem o foaie subtire de 1 cm, ungem cu ou batut, presaram nuca si rulam.

  10. Procedam la fel cu toate patru partile.

  11. Obtinem patru rulouri.

  12. Luam doua rulouri si le rasucim, obtinand astfel o impletitura.

  13. Procedam la fel si cu celelalte doua.

  14. Punem impletiturile in forme tapetate cu hartie de copt.

  15. Mai lasam sa creasca in forme aprox 10 minute.

  16. Dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 35-40 minute.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui nuca cu rahat, stafide, mac sau orice alta umplutura doriti.

2

Puteti face asortati exemplu nuca rahat sau cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

tanyapatap 1

06.04.2014, 12:21

JulyCris 1

06.04.2014, 21:11

laura_n 1

07.04.2014, 16:28

ce frumos au crescut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare