Cozonac cu nuca

de Alexandra Burz in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 2848 vizualizari

 

Cantitati pentru 2 cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 1 kg faina
  • 150 ml ulei sau unt topit
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri amidon de porumb Gustin
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 esenta rom
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocala
  • 500 gr nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

  1. Pregatim aluatul.
  2. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut.
  3. Cernem faina intr- un bol, adaugam drojdia, amidonul, cojile de citrice rase pe razatoarea mica, 200 gr zahar.
  4. Framantam, adaugand treptat restul de lapte, ouale si spre final uleiul.
  5. Framantam pana nu se mai lipeste de maini.
  6. Acoperim si punem aluatul la loc cald, ferit de curent pentru o ora jumatate.
  7. Nuca macinata o amestecam cu restul de zahar si esenta de rom.
  8. Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale.
  9. Luam cate o parte, intindem o foaie subtire de 1 cm, ungem cu ou batut, presaram nuca si rulam.
  10. Procedam la fel cu toate patru partile.
  11. Obtinem patru rulouri.
  12. Luam doua rulouri si le rasucim, obtinand astfel o impletitura.
  13. Procedam la fel si cu celelalte doua.
  14. Punem impletiturile in forme tapetate cu hartie de copt.
  15. Mai lasam sa creasca in forme aprox 10 minute.
  16. Dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 35-40 minute.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui nuca cu rahat, stafide, mac sau orice alta umplutura doriti.

2

Puteti face asortati exemplu nuca rahat sau cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de capsuni