Estonian Kringel

de Criss in Dulciuri, 7 Noi 2012 | 2263 vizualizari

 

Un desert foarte aromat si parfumat, usor crocant pe margini dar pufos in interior, perfect pentru iubitorii de scortisoara. Reteta a aparut mai intai pe blogul Anei Maria Ciolacu dar mai apoi febra estoniana :D a cuprins intreaga blogosfera culinara. Reteta e foarte simpla si destul de rapida.

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -15 g drojdie
  • -30 g unt
  • -2 lingurite zahar
  • -120 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 galbenus de ou Umplutura: -50 g unt -6 lingurite zahar tos -1 lingurita pudra de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

In laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si drojdie si framantam un aluat destul de tare si nelipicios pe care il lasam o ora sa dospeasca. Dupa o ora isi va dubla volumul si va deveni pufos si aerat.


Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si o ungem cu umplutura (din care pastram o lingurita pentru uns deasupra). Rulam, apoi taiem ruloul in doua si impletim, apoi unim capetele dand forma unei coronite (voi puteti sa faceti o coronita mai frumoasa :) )


Ungem deasupra cu restul de umplutura, apoi coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute, timp in care toata casa se va umple de parfum de scortisoara. Lasam sa se racoreasca si....rupem fara mila coronita pufoasa si parfumata. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

07.11.2012, 19:02

Multumesc dragelor. Nu stiu cat e de frumos, da' cu siguranta e foarte bun.

Sim0na 1

08.11.2012, 18:48

Si eu sunt pe lista celor virusati de bunatatea asta... abia astept s-o si pun in practica!

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel