Cozonac cu nuca de cocos si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Aug 2014 | 1473 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 50 gr. faina (in plus fata de cantitatea anterioara) pentru framantat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • 400 ml lapte cald
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata (pudra)
  • 4 galbenusuri de la oua de casa
  • 2 linguri pudra de roscove

Umplutura:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar tos
  • 200 g nuca de cocos (alba, fara coloranti am folosit eu)
  • 250 g rahat colorat

In plus:

  • 2 oua pentru uns
  • cristale de zahar pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca de cocos si rahat:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut.


Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina).


Lasam la dospit cca 15 minute.


Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele caldut, zaharul, coaja de portocala confiata, picuram ulei din cand in cand, faina si framantam un aluat elastic.


Impartim aluatul in doua, o parte o coloram cu pudra de roscove si lasam 1 ora aluatul la dospit.


Intre timp preparam umplutura de cocos: batem spuma albusurile cu un praf de sare si 150 g zahar tos. Adaugam nuca de cocos.


Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 165 grade.


Impartim atat aluatul alb cat si cel maro in doua.


Intindem o parte alba pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat.


Intindem o parte maro, o ungem cu un strat consistent de umplutura din albusuri cu cocos.


Pentru asamblarea cozonacilor lasati frau liber imaginatiei...


Asezam cozonacii in tavile unse cu ulei si ii mai lasam la dospit cel putin 15 minute.


Ungem cozonacii cu galbenus, presaram cristale de zahar si ii dam la cuptor pentru 30 minute.


Dupa 30 minute scoatem cozonacii, ii ungem si cu albus, apoi ii dam iar la cuptor pentru alte 20 minute.


Scoatem cozonacii din cuptor dupa ce trec testul scobitorii, ii scoatem asa fierbinti din tava (cu mare grija sa nu-i rupem), apoi ii lasam la racorit.


Dupa ce s-au racit ii portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de cocos si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.08.2014, 11:46

Sa stii ca vreau din bunatatea asta

mirela0911 1

03.08.2014, 19:51

bun cozonac!

Panacris 1

13.08.2014, 17:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello