Cozonac cu nuca si cacao

de deyutzky in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 2324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 cozonaci
  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr lapte batut
  • 125 gr margarina Unirea (la pachet)
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou pt uns
  • Maia:
  • 1 cub drojdie de 25 gr
  • 1 pahar lapte dulce
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 5 albusuri
  • aprox 1 cana si jumatate de nuca macinata
  • jumatate cana de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Pregatim maiaua astfel: punem pe foc o craticioara in care incalzim putin laptele si il dam deoparte, adaugam peste lapte lingura de zahar si drojdia, pana se dizolva.

Separat se freaca bine galbenusurile cu cana de zahar, cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si cu margarina taiata bucatele.

Intr-un bol mare punem faina, facem loc in mijloc unde adaugam maiaua, galbenusurile frecate cu zaharul si restul ingredientelor (300 gr lapte batut, esenta de vanilie, sarea) si framantam bine. Acoperim bolul cu un servet si il lasam la crescut la loc cald.

Crema:

Albusurile le batem spuma.

Intr-un bol punem nuca peste care adaugam cacaua, zaharul, esenta de rom si albusurile batute spuma si amestecam bine pana se leaga si se formeaza crema.

Crema o impartim in 2 parti egale.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem prima foaie peste care adaugam prima jumatate de crema, rulam ca pe rulada si o punem intr-o tava de copt care a fost unsa cu margarina.

La fel procedam si cu a2a foaie.

Mai lasam cca 20 de minute la crescut in tava.

(se orneaza dupa preferinte)

Batem oul ramas si ungem cozonacii cu el.

Dam cozonacii la cuptor pt aprox 45 min la foc potrivit.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nuca si cacao-0
Cozonac cu nuca si cacao-1
Cozonac cu nuca si cacao-2
Cozonac cu nuca si cacao-3
Cozonac cu nuca si cacao-4
Cozonac cu nuca si cacao-5

COMENTARII (14)

deyutzky

deyutzky 1

15.04.2012, 23:49

multumesc

mihaelam90

mihaelam90 1

22.04.2014, 22:00

suuuperrr bun!!! Si la mn o felie!

Ina

Ina 1

22.04.2014, 22:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!