Cozonac cu nuca si cacao

de deyutzky in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 2520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 cozonaci
  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr lapte batut
  • 125 gr margarina Unirea (la pachet)
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou pt uns
  • Maia:
  • 1 cub drojdie de 25 gr
  • 1 pahar lapte dulce
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 5 albusuri
  • aprox 1 cana si jumatate de nuca macinata
  • jumatate cana de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Pregatim maiaua astfel: punem pe foc o craticioara in care incalzim putin laptele si il dam deoparte, adaugam peste lapte lingura de zahar si drojdia, pana se dizolva.


Separat se freaca bine galbenusurile cu cana de zahar, cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si cu margarina taiata bucatele.


Intr-un bol mare punem faina, facem loc in mijloc unde adaugam maiaua, galbenusurile frecate cu zaharul si restul ingredientelor (300 gr lapte batut, esenta de vanilie, sarea) si framantam bine. Acoperim bolul cu un servet si il lasam la crescut la loc cald.


Crema:


Albusurile le batem spuma.


Intr-un bol punem nuca peste care adaugam cacaua, zaharul, esenta de rom si albusurile batute spuma si amestecam bine pana se leaga si se formeaza crema.


Crema o impartim in 2 parti egale.


Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.


Intindem prima foaie peste care adaugam prima jumatate de crema, rulam ca pe rulada si o punem intr-o tava de copt care a fost unsa cu margarina.


La fel procedam si cu a2a foaie.


Mai lasam cca 20 de minute la crescut in tava.


(se orneaza dupa preferinte)


Batem oul ramas si ungem cozonacii cu el.


Dam cozonacii la cuptor pt aprox 45 min la foc potrivit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

15.04.2012, 23:49

multumesc

mihaelam90 1

22.04.2014, 22:00

suuuperrr bun!!! Si la mn o felie!

Ina 1

22.04.2014, 22:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pas cu pas (reteta video)