Cozonac cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 9 Ian 2010 | 14918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 125 g unt
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 760g faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 g nuca
  • 4-5 linguri cacao
  • zahar
  • esenta de rom
  • 2 albusuri
  • lapte
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Aceasta este reteta de cozonac a Ioanei.


L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de frumos creste si cum arata lipit de gemuletul de la cuva masinii de paine. :)))


Ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine la programul de framantare + dospire.


Nuca macinata se amesteca cu cacao, zahar, scortisoara, dupa gust. Se adauga cateva linguri de lapte, cat sa se lege compozitia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se agauga peste nuca. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.


Aluatul se imparte in 2 parti. Se intinde pe masa bine unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Se acopera cu umplutura de nuca si se ruleaza.


Cozonacii se pun in tavi bine unse cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte .


Se dau la cuptor la foc mediu, timp de 40 de minute, pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

10.01.2010, 23:14

arata bine;ai terminat repede de copt;mie imi ia o zi intreaga pt.8 cozonaci cat fac ,de obicei; miroase in tota curtea asa ca primi2 i-am rupt si impartit imediat;

babi5 1

23.12.2013, 06:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu zmeura