Cozonac cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 9 Ian 2010 | 15828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 125 g unt
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 760g faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 g nuca
  • 4-5 linguri cacao
  • zahar
  • esenta de rom
  • 2 albusuri
  • lapte
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Aceasta este reteta de cozonac a Ioanei.


L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de frumos creste si cum arata lipit de gemuletul de la cuva masinii de paine. :)))


Ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine la programul de framantare + dospire.


Nuca macinata se amesteca cu cacao, zahar, scortisoara, dupa gust. Se adauga cateva linguri de lapte, cat sa se lege compozitia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se agauga peste nuca. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.


Aluatul se imparte in 2 parti. Se intinde pe masa bine unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Se acopera cu umplutura de nuca si se ruleaza.


Cozonacii se pun in tavi bine unse cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte .


Se dau la cuptor la foc mediu, timp de 40 de minute, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

10.01.2010, 23:14

arata bine;ai terminat repede de copt;mie imi ia o zi intreaga pt.8 cozonaci cat fac ,de obicei; miroase in tota curtea asa ca primi2 i-am rupt si impartit imediat;

babi5 1

23.12.2013, 06:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si visine