Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Iul 2017 | 460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de casa
  • 250 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/4 plic praf de copt
  • 250 gr. unt gras (sau 200 gr. untura)
  • 180 gr. lapte batut
  • 600 gr. faina alba

Umplutura:

  • 1 borcan gem de prune
  • 100 gr. nuca de cocos rasa

Pentru pudrat:

  • 50 gr. zahar pudra vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos:

Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut.


Amestecam, apoi adaugam faina si franatam un aluat elastic pe care il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin o ora.


Gemul de prune il omogenizam cu nuca de cocos.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Scoatem aluatul din frigidr pe masa de lucru infainata.


Formam un sul pe care il vom imparti in 8 parti.


Fiecare parte o trecem prin faina, apoi o intindem cu sucitoarea si impartim apoi in 8 foaia rezultata, vezi foto.


La baza fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de umplutura, apoi rulam cornuletele strans si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem cornuletele, folosind functia de coacere cu ventilatie, pana incep sa devina marginile aurii.


Scoatem cornuletele din cuptor, apoi din tava si le asezam pe un platou.


Pudram cornuletele cu zahar pudra vanilat si le lasam la racit, apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

16.07.2017, 20:48

Cat de mult imi plac cornuletele!

merisor 1

17.07.2017, 18:42

Yummmm, ce ar merge dimineața la cafea 2-3-15 de-astea!

mihaelar63 1

20.07.2017, 10:20

Ce culoare frumoasa au !!!! Parca le simt gustul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saratele