Cozonac cu nuca si cacao

de Aletta in Prajituri, 24 Dec 2016 | 1268 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Ce e mai bun pentru colindatori decat sa ii servesti cu o felie de cozonac proaspat scos din cuptor, pe vremea in care mergeam eu la colindat primeam cozonac, nuci, portocale. Mirosul de cozonac ma duce in copilarie.... 
CRACIUN FERICIT!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de tip 000 pentru cozonac
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocale

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • un zahar vanilinat
  • esenta de rom

De uns :

  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Cantitatile sunt pentru un cozonac,pentru 2 se dubleaza cantitatile ..


Incepem prin a face aluatul de cozonac: am pus laptele la incalzit,am adaugat cele 3 linguri de zahar si apoi drojdia bucati. Am lasat la fermentat 15 minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,ca la maioneza.Intr-un bol incapator se pune faina,praful de sare, zaharul vanilinat, coaja de lamaie,coaja de portocala,esentele, crema de galbenusuri si laptele impreuna cu drojdia.


Se framanta cateva minute apoi se lasa la crescut cam 1 ora.


Intre timp am facut umplutura pentru cozonac: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga nuca si cacaoa.Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde o foaie dreptunghiulara si se unge cu umplutura preparata anterior. Se face un sul.Se face la fel si cu cealalta foaie si se incrucizeaza in forma cozonacului. Se mai lasa la crescut in tava vreo 20 minute. Se unge cu ou amestecat cu lapte.


Se pune intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt si se da la cuptor cam 45-50 minute.

 

TIPS-URI

1

ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

26.12.2016, 20:41

Aletta 1

27.12.2016, 09:26

diaconta 1

29.12.2016, 20:50

Eu nu am facut cozonac asa ca servesc de la tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce