Cozonac cu nuca si mac

de laura_n in Dulciuri, 5 Ian 2014 | 1337 vizualizari

 

Editie limitata 2014, intrucat de Craciun nu am facut.
De data aceasta am experimentat un aluat diferit si o umplutura mixta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 230 gr zahar brut
  • 1 cana ulei floarea soarelui
  • 4 galbenusuri
  • 300 ml lapte dulce
  • 800 gr faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 300 gr nuca
  • 4 lg cacao
  • 100 gr mac macinat
  • 6 lg zahar brut
  • 4 albusuri
  • 1 galbenus pt uns
  • 2 lg lapte pt uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Am folosit masina de framantat pentru aluat. Am pus in ordine: laptele, zaharul, untul si uleiul, galbenusurile, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat modul de framantare, pe care l-am folosit de doua ori, dar doar pentru framantare. Nu l-am lasat program intreg.


Am lasat cam doua ore la crescut aluatul, la loc calduros.


Am amestecat nuca tocata cu 4 linguri zahar si cacaoa. Macul l-am amestecat cu 2 lg zahar.


Albusurile le-am batut spuma.


Am impartit aluatul in doua. Fiecare jumatate am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am intins spuma de albus, am presarat multa nuca si am rulat cele doua fasii, obtinand doua rulouri pe care le-am impletit. Cea de-a doua jumatate, am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am amestecat restul de nuca cu macul rasnit si am presarat pe cele doua foi, rulandu-le si impletindu-le la fel.


Am pregatit doua tavi cu hartie de copt, am asezat fiecare cozonac in forma si i-am asezat la loc calduros, acoperiti cu un servet curat, cam 15 minute, timp in care am dat drumul la cuptor, la foc iute.


I-am bagat la copt, in cuptorul preincalzit, am scazut focul la mediu si am lasat sa se coaca cam 50 minute. Am deschis usa cuptorului, i-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat un pic de zahar tos. I-am bagat la loc in cuptor si i-am mai tinut 5 minute dupa care i-am scos si i-am lasat la racit pe un gratar.


Aluatul este grozav, iar combinatia de nuca + mac...excelenta!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 35 lei.

2

la unul dintre cozonaci am folosit doua bucatele de jeleu, neavand rahat. Insa nestiind cum se va comporta jeleul, nu am folosit mult. Este delicios insa. merge incercat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (27)

Mihaela11_jo 1

06.01.2014, 01:32

Super
La Multi Ani 2014!

MotanLaOale 1

06.01.2014, 08:56

bun bun

Micutza Luana 1

17.01.2014, 19:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI