Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Editie limitata 2014, intrucat de Craciun nu am facut.
De data aceasta am experimentat un aluat diferit si o umplutura mixta.
Am folosit masina de framantat pentru aluat. Am pus in ordine: laptele, zaharul, untul si uleiul, galbenusurile, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat modul de framantare, pe care l-am folosit de doua ori, dar doar pentru framantare. Nu l-am lasat program intreg.
Am lasat cam doua ore la crescut aluatul, la loc calduros.
Am amestecat nuca tocata cu 4 linguri zahar si cacaoa. Macul l-am amestecat cu 2 lg zahar.
Albusurile le-am batut spuma.
Am impartit aluatul in doua. Fiecare jumatate am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am intins spuma de albus, am presarat multa nuca si am rulat cele doua fasii, obtinand doua rulouri pe care le-am impletit. Cea de-a doua jumatate, am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am amestecat restul de nuca cu macul rasnit si am presarat pe cele doua foi, rulandu-le si impletindu-le la fel.
Am pregatit doua tavi cu hartie de copt, am asezat fiecare cozonac in forma si i-am asezat la loc calduros, acoperiti cu un servet curat, cam 15 minute, timp in care am dat drumul la cuptor, la foc iute.
I-am bagat la copt, in cuptorul preincalzit, am scazut focul la mediu si am lasat sa se coaca cam 50 minute. Am deschis usa cuptorului, i-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat un pic de zahar tos. I-am bagat la loc in cuptor si i-am mai tinut 5 minute dupa care i-am scos si i-am lasat la racit pe un gratar.
Aluatul este grozav, iar combinatia de nuca + mac...excelenta!
1
ingredientele costa aproximativ 35 lei.
2
la unul dintre cozonaci am folosit doua bucatele de jeleu, neavand rahat. Insa nestiind cum se va comporta jeleul, nu am folosit mult. Este delicios insa. merge incercat.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult