Cozonac cu rahat

de delia64 in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 3169 vizualizari

 

La rugamintea norei mele Danuta am facut ieri acest cozonac , pofta-i pofta ce sa zic .A iesit tare gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri margarina
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml. lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns cozonacul
  • 500 gr. rahat de fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar .


Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom ,3 linguri margarina razatura de lamaie .


Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam pana cand se desprinde aluatul de pe mana si face basicute .


Incalzim 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute , aluatul va deveni pufos si nu se usuca repede cozonacul .


Lasam aluatul la crescut la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul .


Inpartim aluatul in 2 parti , intindem pe o planseta si punem bucatelele de rahat , rulam cozonacul , il ungem cu ou batut si il lasam 15 minute la crescut la loc caldut .


Incalzim cuptorul la 180 grade si introducem tavile la cuptor .


In aproximativ 40 minute cozonacii vor fi copti .


Se scot din tava si se acopera cu un prosop si cand s-au racit putin taiem felii .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc doar galbenusul la framantat deoarece albusul intareste aluatul .

2

Se pot umple cozonacii cu gem , nuca , mac , cacao dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Pushaa 1

07.04.2014, 13:12

delia64 1

07.04.2014, 18:42

Pusha

babi5 1

27.10.2014, 16:25

R

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare