Cozonac cu rahat si ciocolata

de divainbucatarie in Dulciuri, 22 Dec 2010 | 2200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina,
  • 100 g unt topit,
  • 3 oua + 1 ou pentru uns,
  • 150 ml lapte,
  • 170 g zahar + zahar pentru tapetat,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 26 g drojdie proaspata,
  • 100 g rahat,
  • 100 g ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si ciocolata:

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale, neted si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 30 de minute.


Impartim aluatul in 2 si il intindem. Presaram rahat si ciocolata si apoi rulam.


Strangem capetele astfel incat sa nu iasa rahatul. Punem aluatul in tava si il mai lasam inca 15 minute sa dospeasca, il ungem cu un ou batut si presaram zahar tos, apoi il dam la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:27

Delicios
Sarbatori Fericite!

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:30

Minunat.
Craciun fericit!................

divainbucatarie 1

03.01.2011, 13:51

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos