Cozonac cu rahat si stafide

de ryta in Dulciuri, 27 Apr 2014 | 4462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie proaspata 25g
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingurita sare
  • esente(rom,portocala,vanilie)
  • stafide,rahat,cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si stafide:

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele,din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca apoi se pune un pic de faina si se amesteca, apoi se lasa la crescut.Cand maiaua si- a dublat volumul putem incepe sa trecem la framantat

Se amesteca laptele oparit cu oul batut,maiaua si se aduga restul de lapte ramas.

Se trece la framantat,din cand in cand ne inmuiem mainile in ulei si framantam pana terminam tot uleiul. Framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in 2 bucati ,intindem cu mana pe masa unsa cu ulei  si il umplem cu ce dorim cu rahat,nuca,cacao si stafide.

Daca facem cozonac impletit impartit o bucata in 2 si facem  2 suluri si le impletim ,apoi punem cozonacul  in tava (tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou.mai lasam sa creasca sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi