Placinta pralinata - Galette de rois

de Catalina L in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 452 vizualizari

 

Dupa reteta clasica cu crema "frangipane" (un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale), va propun o placinta cu umplutura pralinata de data aceasta.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta, cu ocazia Epifaniei - 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. O public cu un pic de intarziere :) 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/placinta-pralinata-galette-de-rois.html

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus de ou
  • 1 foaie rotunda de aluat de foietaj
  • 2 ouă întregi
  • 50 g zahăr pudră
  • 30 g unt moale
  • 50 g pudra praline
  • 100 g pudră de migdale
  • 50 g ciocolata alba

Pentru pudra de praline: va va ramane

  • 100 g de zahar
  • 100 g migdale+alune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pralinata - Galette de rois:

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit. Cand s-au racit le mixam pentru o obtine o pudra (sau continuam pana obtinem o pasta - ca pentru Prajitura Paris-Brest).


Pregatiti placinta :

Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale. Incorporati treptat pudra de migdale si cea de praline. Aşezăm discul de aluat într-o tavă, pe o hârtie de copt. Puneti crema in centru. Punem figurina si bucatelele de ciocolata alba.


Inchideti in forma de demi-luna, apasati si sudati bine marginile. Bateti galbenusul de ou cu 1 lingura de apa rece.


Ungeti suprafata placintei cu un penson si puteti trasa linii cu dosul unui cutit. Faceti gauri cu o scobitoare.


Punem placinta 20 minute la rece, până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 20 de minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pralinata - Galette de rois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

11.02.2017, 20:14

Ce bunatate, ce imi place!

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:55

mihaelar63 1

14.02.2017, 07:40

Placeee !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide