Desert semifreddo cu orez

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Noi 2020 | 192 vizualizari

 

Semifreddo "este o clasă de deserturi semi-congelate, de obicei, prăjituri pe bază de înghețată, cremă semi-congelată și anumite torturi de fructe. Are textura de spumă înghețată, deoarece este de obicei produsă prin unirea a două părți egale de înghețată și frisca. Omologul spaniol al acestui desert se numește semifrío. În bucătăria italiană, semifreddo este în mod obișnuit făcut cu gelato ca ingredient principal." Cam asta e ce am gasit pe net ca inseamna semifreddo...

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez cu bob rotund
  • 400 ml lapte 3,5 % grasime
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 lingurite zahar pudra
  • Ciocolata topita
  • dulceata de zmeura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semifreddo cu orez:

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit tot laptele, apoi am lasat sa se raceasca bine. Intr-un castron am pus galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul . Am lasat la racit crema de galbenusuri. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul pudra le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma, am dat-o la rece. Dupa ce toate cele 3 preparate sau racit bine le-am amestecat. Intai am mixat orezul cu crema de galbenusuri si la final am incorporat frisca. Am pus compozitia in 4 forme de silicon si le-am bagat la congelator. Dupa cateva ore am scos formele de la congelator, am scos preparatul din forme si am ornat cu ciocolata topita si dulceata de zmeura. Un deliciu,mi-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

22.11.2020, 19:21

Gherca Daniela 1

23.11.2020, 16:39

Rocsi 1

23.11.2020, 19:51

Ce desert fain cu orez! Imi imaginez ce delicios a iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!