Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 2 Iul 2014 | 1130 vizualizari

 

Modelul de impletitura este de la Estonian Kringel reteta lui Merisor si ii multumesc pentru idee .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 300g zahar
  • 400ml lapte
  • drojdie 50g
  • 150 g unt
  • 150 ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • un pic de sare
  • Umplutura
  • 150 g unt
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 300 g rahat
  • 100 g stafide
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara:

Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea.


Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua .


Zaharul il dizolvam in laptele cadut.


Dupa ce a crescut maiaua incepem sa incorporam pe rand ouale ,laptele caldut, esenta de rom ,coaja de lamaie si faina ,framantam bine iar la urma adaugam uleiul treptat .


Lasam coca sa creasca intr-un loc ferit de curent.


Pregatim umplutura:


-rahatul il taiem felii.


-stafidele spalate la punem sa stea in esenta de rom.


-untul ,zaharul si scortisoara se freaca pana devin spuma.


Cand aluatul si-a dublat volumul este gata si ne apucam de treaba .


Impartim aluatul in doua parti egale.


Luam o parte din aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem bine apoi o ungem cu crema (unt, zahar si scortisoara) presaram stafidele si adaugam rahatul. Facem aluatul sul si il taiem in doua pe lungime ca in imaginile de mai jos apoi impletim usor cele doua parti taiate astfel incat partea taiata sa ramana deasupra. Punem cozonacii in tavi tapetate cu hartie siliconata si ii dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru un timp de 40-50 minute.


Dupa ce s-au copt ii stropim cu sirop facut din zahar ,apa si scortisoara si ii ornam cu zahar .


Sa aveti pofta!







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

lucy2002 1

02.07.2014, 16:33

Da delicios si parfumat

Rocsi 1

02.07.2014, 21:29

O bunatateeee

lucy2002 1

02.07.2014, 22:24

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu multa nuca de post