Cozonac de Paste

de susu in Dulciuri, 1 Ian 2011 | 2960 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 1 kg faina de buna calitate
  • 100 ml ulei
  • 30 g unt
  • 450 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 50 g drojdie proaspata
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • razatura de lamaie
  • razatura de portocala
  • esenta de rom
  • Esenta de vanilie

Crema

  • 7 albusuri
  • 50 gr nuca de cocos
  • 300 g nuca macinata (1/2 prin masina si ½ tocata marunt)
  • 150 gr zahar
  • 50 g stafide (obtional)
  • Cognac pentru hidratat stafidele
  • 25 gr cacao
  • esenta rom
  • Esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri pentru uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de Paste:

Aluatul :



Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o maia din vreo 200 g faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut si 2 linguri de zahar. Se lasa sa creasca apoi se adauga treptat restul de faina, lapte caldut, galbenusurile batute cu esentele, zaharul, sarea si coaja rasa. Framantam bine dupa care adaugam cate putin din untul topit si uleiul cald pana se formeaza ‘basicute’ deasupra. Grasimea nu trebuie sa fie fierbinte ci doar calduta pentru ca altfel stopeaza cresterea. Punem aluatul intr-un castron curat si acoperim cu un prosop de bucatarie. Asezam la loc cald ferit de curenti.



Crema :



Batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam cacaoa cernuta, esentele, miezul de cocos, si nuca macinata. Aluatul crescut se imparte in doua parti egale. Intindem cu mana o parte din aluat (eventual daca este prea lipicios ne ajutam cu putin ulei cald intins pe maini sau pe masa de lucru), punem ½ din crema pe toata suprafata lasand loc de 2 degete la marginea dinspre exterior pentru a nu iesi umplutura. Rulam usor spre marginea exterioara si asezam aluatul in forma tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30 de minute sa creasca iar apoi il ungem cu galbenus batut. Il bagam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute in functie de cum coace cuptorul fiecaruia. Procedam in acelasi fel si cu cealalta parte de crema si aluat obtinand astfel 2 cozonaci destul de mari si pufosi.Cand este gata se poate lasa in cuptor cu usa intredeschisa pentru a se raci. Se scoate din forma si se taie doar cand s-a racit complet. Puteti adauga si cubulete de rahat colorat.



Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

01.01.2011, 18:17

onuta 1

01.01.2011, 18:57

LUK 1

02.01.2011, 14:46

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa (de post)