Cozonac de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 2913 vizualizari

 

Elena_Daria este vinovata pentru minunatia asta de cozonac pentru ca mi-a facut o pofta nebuna:D Ce-i drept difera ingredientele dar este abslout delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 drojdie
  • 250 ml lapte de soia
  • 4-5 linguri de zahar amestecat cu zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 80 g margarina topita
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 5-6 linguri de nuca macinata amestecata cu zahar si cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post:

Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut.


Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul.


Intr-un bol amestecam 350 g faina cu sare si facem o adancitura in mijloc.Adaugam maiaua si laptele caldut si omogenizam bine.La final adaugam 50 g margarina topita ,apoi transferam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu restul de faina (cca 50 g) si framantam bine pana ce nu se mai lipeste de maini.Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de min pana isi dubleaza volumul.


Framantam aluatul dospit doar cateva secunde pentru a elimina aerul apoi il impartim in 2 bucati egale.


Intindem fiecare bucata de cca 0,3 cm grosime si lunga cat tava de cozonac si o ungem cu margarina ramasa apoi presaram nuca si stafidele.Rulam strans si impletim cele 2 bucati.


Tapetam o tava de cozonac cu folie sau unt si faina si mai lasam cozonacul la dospit 20-30 de minute in tava apoi il coacem in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 50-60 de minute.


Dupa ce l-am scos din cuptor l-am uns cu putina miere pentru luciu.

 

TIPS-URI

1

In aluat puteti adauga orice arome doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lavinia 1

18.04.2013, 10:18

Multumesc
Da 1 cub de drojdie proaspata/uscata!

ionela2682 1

18.04.2013, 16:57

Ce super arata..si eu vreau sa-l pregatesc dar ..astept Pasele si-l fac de dulce!

Lavinia 1

18.04.2013, 19:19

Multumesc!Mie sincer mi-a placut mai mult decat cel de dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat (de post)