Cozonac de post (cu nuca si karob)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Apr 2014 | 4770 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml bors
  • 1000 gr. faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 150 gr.zahar tos
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr. nuca macinata
  • 2 linguri pudra de roscove /karob
  • 200 gr. zahar tos

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post (cu nuca si karob):

Incalzim usor borsul (trebuie sa fie doar caldut).


Lichefiem drojdia, amestecand-o cu un praf de sare si o lingurita de zahar.


Adaugam 2-3 linguri de bors caldut, si o lingurita de faina, amestecam maiaua bine si o lasam 10 min. la dospit.


Punem faina intr-un castron incapator, formam o groapa la mijloc, turnam maiaua, zaharul tos,apoi borsul si amestecam toate ingredientele.


Din cand in cand mai picuram cate putin ulei pana incorporam intreaga cantitate (100 ml). Vom obtine un aluat elastic pe care-l lasam acoperit,la loc caldut sa dospeasca (isi va dubla volumul daca este ferit de curenti).


Nuca o macinam,adaugam pudra de karob si zaharul, acesta va fi amestecul cu care vom umple cozonacii.


Dupa scurgerea timpului de dospire impartim aluatul in doua, il intindem perand pe masa delucru infainata si repartizam amestec denuca pe toata suprafata aluatului.


Preincalzim cuptorul si setam temperatura la 160 grade.


Rulam cu grija aluatul (ca pe rulada) si il asezam in tava unsa cu ulei.


La fel procedam si cu cel de-al doilea cozonac.


Dam tavile la copt pentru 60 minute.


Nu umblam in tot acest timp deloc la cuptor, nu-l deschidem, nu intoarcem tavile.


Dupa scurgerea orei de copt scoatem tavile si ungem cozonacii cu apa (folosind o pensula din silicon) si presaram peste ei zahar tos.


Nu-i scoatem din tavi, ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se racesc incet.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post (cu nuca si karob)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Corinuta 1

06.04.2014, 23:31

super!

Pushaa 1

07.04.2014, 13:11

Lavinia 1

07.04.2014, 19:44

e perfect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci