Cozonac de post (cu nuca si karob)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Apr 2014 | 3925 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml bors
  • 1000 gr. faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 150 gr.zahar tos
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr. nuca macinata
  • 2 linguri pudra de roscove /karob
  • 200 gr. zahar tos

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post (cu nuca si karob):

Incalzim usor borsul (trebuie sa fie doar caldut).


Lichefiem drojdia, amestecand-o cu un praf de sare si o lingurita de zahar.


Adaugam 2-3 linguri de bors caldut, si o lingurita de faina, amestecam maiaua bine si o lasam 10 min. la dospit.


Punem faina intr-un castron incapator, formam o groapa la mijloc, turnam maiaua, zaharul tos,apoi borsul si amestecam toate ingredientele.


Din cand in cand mai picuram cate putin ulei pana incorporam intreaga cantitate (100 ml). Vom obtine un aluat elastic pe care-l lasam acoperit,la loc caldut sa dospeasca (isi va dubla volumul daca este ferit de curenti).


Nuca o macinam,adaugam pudra de karob si zaharul, acesta va fi amestecul cu care vom umple cozonacii.


Dupa scurgerea timpului de dospire impartim aluatul in doua, il intindem perand pe masa delucru infainata si repartizam amestec denuca pe toata suprafata aluatului.


Preincalzim cuptorul si setam temperatura la 160 grade.


Rulam cu grija aluatul (ca pe rulada) si il asezam in tava unsa cu ulei.


La fel procedam si cu cel de-al doilea cozonac.


Dam tavile la copt pentru 60 minute.


Nu umblam in tot acest timp deloc la cuptor, nu-l deschidem, nu intoarcem tavile.


Dupa scurgerea orei de copt scoatem tavile si ungem cozonacii cu apa (folosind o pensula din silicon) si presaram peste ei zahar tos.


Nu-i scoatem din tavi, ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se racesc incet.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post (cu nuca si karob)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Corinuta 1

06.04.2014, 23:31

super!

Pushaa 1

07.04.2014, 13:11

Lavinia 1

07.04.2014, 19:44

e perfect

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere fara aluat - De post