Cozonac delicios cu faina de canepa

de Steffy in Dulciuri, 23 Aug 2016 | 637 vizualizari

 

De cand am achizitionat masina de paine, fac mereu cozonac pentru ca nu mai e problema framantatului. Fetitei mele ii place mult si am incercat o varianta mai sanatoasa cu lapte vegetal. faina grau intreg si faina de canepa (aceasta trebuie folosita in proportie 1/5 in combinatie cu alte feluri de faina). A iesit foarte pufos si, desi arata altfel decat cozonacul alb, a fost mancat cu mare pofta de toata familia.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa + o lingura seminte canepa + o lingura seminte susan
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 150 g zahar brun
  • coaja de la o lamaie, de la o portocala, o esenta de rom
  • 160 g faina de canepa
  • 600 g faina grau intreg
  • 3 lingurite de drojdie uscata

Umplutura:

  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 2 linguri cacao neagra
  • 150-200 g nuca macinata

Pentru uns:

  • un galbenus
  • putina miere
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac delicios cu faina de canepa:

Am preparat laptele vegetal la blender (apa, seminte canepa, seminte susan), apoi l-am strecurat si l-am pus in cuva masinii de paine.


Se adauga restul ingredientelor pentru aluat, exact in ordinea de mai sus. Am pus masina la programul de framantat si dospit. Dureaza o ora si 50 minute la masina mea.


Pentru umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si apoi nuca macinata. Se tapeteaza doua forme de cozonac cu hartie de copt.


Dupa framantare si dospire, se scoate aluatul si se imparte in patru.


Pe masa unsa cu ulei se intinde prima foaie cu mana, fara a apasa prea tare, se umple, se ruleaza. Facem la fel cu a doua foaie, apoi rasucim cele doua foi umplute si formam un cozonac pe care il asezam in forma.


Se procedeaza la fel si cu al doilea cozonac. Tavile se acopera cu un prosop de bucatarie si se pun deasupra aragazului, la cald. Se lasa sa mai creasca o ora. Se incinge intre timp cuptorul.


Cand s-au umflat cozonacii, se ung cu galbenus de ou si se introduc la cuptor.


Se fixeaza gratarul pe treapta de sus, se pun ambii cozonaci in cuptor, la foc mic, pana se rumenesc frumos deasupra.


Primele 30 minute, NU SE DESCHIDE CUPTORUL! Dupa circa 50 minute sunt gata, trebuie verificati cu scobitoarea.


Se scot din cuptor, se ung cu miere si se lasa 10 minute in tavi. Apoi se dezlipeste hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar. Se taie cand s-au racit complet.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Primele 30 minute nu se deschide cuptorul pentru ca se pot lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac delicios cu faina de canepa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

23.08.2016, 12:09

Interesant!

noiinbucatarie 1

24.08.2016, 16:45

ce bine arata!

Rocsi 1

25.08.2016, 21:04

As vrea o feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite de post